Egidijus Dragūnas neteko vairuotojo pažymėjimo

Su bylos medžiaga susipažinęs teismas atlikėjui uždraudė tris mėnesius vairuoti automobilį ir skyrė 350 eurų baudą. 

Savaitgalį E.Dragūnas įkliuvo neblaivus prie vairo.<br>D.Umbraso nuotr.
Savaitgalį E.Dragūnas įkliuvo neblaivus prie vairo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Nov 18, 2015, 9:09 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 1:24 AM

Tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas trečiadienio rytą jo nesulaukė – atlikėjas pranešė, jog serga ir karščiuoja, todėl prašė išnagrinėti bylą jam nedalyvaujant.

Su bylos medžiaga susipažinęs teismas atlikėjui uždraudė tris mėnesius vairuoti automobilį ir skyrė 350 eurų baudą. 

E.Dragūnas eismo taisykles pažeidė dar vasarą. Kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda atlikėjo vairuojamą automobilį „Mercedes-Benz“ stacionarūs greičio matuokliai užfiksavo du kartus.

Liepos 14-osios naktį, apie 2 valandą, autostrada jis lėkė 167 kilometrų per valandą greičiu, o rugpjūčio 2-osios naktį – 174 kilometrų per valandą greičiu. Antrasis pažeidimas taip pat padarytas po vidurnakčio – 1 valandą 33 minutės.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį grupės „Sel“ lyderis įkliuvo Vilniaus policijos pareigūnams. Jam nustatytas vidutinis girtumas.

E.Dragūno vairuojamą automobilį Vilniaus policijos pareigūnai sustabdė maždaug vidurnaktį miesto centre greta Katedros aikštės – Gedimino prospekto. ir T.Vrublevskio gatvės sankryžoje.

Sustabdžius „Mercedes-Benz“, pareigūnams kilo įtarimų, kad prie vairo sėdintis E.Dragūnas gali būti neblaivus, todėl paprašė jo papūsti į matuoklį. Įtarimai pasitvirtino. E.Dragūnui nustatytas vidutinis girtumas – 1,65 prom.

Policininkai jo blaivumą tikrino ir penktadienio naktį. Selas tuomet taip pat buvo išgėręs, tačiau neviršijo leistinos alkoholio normos.

Po savaitgalio įvykių E.Dragūno atstovė spaudai išplatino pranešimą, jog dainininkas apgailestauja dėl šio įvykio ir žada gydytis.

Tačiau dar prieš šios žinios išplatinimą E.Dragūnas socialiniame tinkle „Instagram“ paviešino nuotrauką iš sulaikymo, o komentare pareiškė: „Aš pirmą kartą nepergyvenu dėl šito šūdo.“

Už vairavimą neblaiviam, kai nustatomas vidutinis arba sunkus girtumo laipsnis, gresia bauda  nuo 580 iki 870 eurų  su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų. Už šį pažeidimą gali būti skirtas ir administracinis areštas nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.