Sučiupo Šančiuose siautėjusį vagį

Kauno policijos pareigūnai sučiupo mažiausiai trimis vagystėmis iš gyvenamųjų patalpų įtariamą jaunuolį, tačiau siekia išsiaiškinti, ar šis kaunietis nėra įvykdęs ir daugiau nusikaltimų.

Pareigūnai prašo pranešti apie šio jaunuolio galbūt padarytus nusikaltimus.<br>Kauno policijos nuotr.
Pareigūnai prašo pranešti apie šio jaunuolio galbūt padarytus nusikaltimus.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-18 12:07, atnaujinta 2017-10-04 00:26

Šemet birželio–liepos mėnesiais į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Panemunės policijos komisariatą (toliau – Kauno aps. VPK Kauno m. Panemunės PK) kreipėsi nukentėjusieji dėl vagysčių, kurios buvo įvykdytos Šančių mikrorajone – Kranto, Nemuno krantinės ir Danų gatvėse.

Į gyvenamąsias patalpas visais atvejais buvo patekta išlaužiant ar apgadinant langų rėmus, o iš patalpų vidaus pavogta juvelyrinių dirbinių, pinigų, kompiuteris, alkoholinių gėrimų. Policija pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl vagysčių.

Liepos mėn. Kauno aps. VPK Kauno m. Panemunės PK kriminalistai, tirdami šiuos nusikaltimus, nustatė įtariamąjį, Kauno miesto gyventoją T.Č. (gimusį 1995 m.), anksčiau jau teistą.

Apklausų metu vyras prisipažino įvykdęs tris vagystes iš gyvenamųjų patalpų. Jam buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Jaunas vyras pasislėpė nuo pareigūnų, todėl liepos mėn. buvo paskelbta jo paieška. Lapkričio 11-ąją įtariamąjį kriminalistai sulaikė Kaune. Teismas lapkričio jam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą vienam mėnesiui.

„Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, sėkmingai išaiškinę šiuos nusikaltimus, yra verti padėkos. Tačiau tikiuosi ir produktyvaus bendradarbiavimo su visuomene – mes laukiame informacijos iš kitų, galbūt nukentėjusių kauniečių, nes įtariamasis galėjo įvykdyti ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų“, – nukentėjusius kviečia atsiliepti Kauno aps. VPK Kauno m. Panemunės PK viršininkas Giedrius Klimavičius.

Pareigūnai prašo piliečių, kurie yra nukentėję nuo nuotraukoje matomo asmens ir turi reikšmingos informacijos tyrimui, pranešti Kauno aps. VPK Kauno m. Panemunės PK tyrėjams telefonais (8 37) 30 38 21, (8 37) 30 38 00 arba skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Policija primena, kad rūpinantis turto saugumu, būtina imtis visų atsargumo priemonių. Buto ar namo duris reikia visada užrakinti, nepalikti atvirų langų. Apie įtartinus nepažįstamuosius būtina pranešti policijai bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.