Rusijos piliečiai įkliuvo pasieniečiams pateikę klastotes

Kybartų ir Panemunės kontrolės punktuose pasieniečiai sulaikė du Rusijos piliečius, kurie kontrolės metu pateikė suklastotus jų vairuotų automobilių registracijos liudijimus.

Du Rusijos piliečiai įkliuvo su suklastotais automobilių registracijos liudijimais.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Du Rusijos piliečiai įkliuvo su suklastotais automobilių registracijos liudijimais.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2015, 9:31 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 11:29 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad antradienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pareigūnai Kybartų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Kaliningrado sritį išvykstančio 37-erių Rusijos piliečio ir jo vairuoto automobilio „Volkswagen Passat“ rusiškais numeriais dokumentus.

Pasieniečiai nustatė, kad vairuotojo pateiktas rusiškas transporto priemonės registracijos liudijimas yra visiška klastotė. Pirminiais duomenimis, Rusijos pilietis šiuo automobiliu į Lietuvą įvažiavo per vidaus sieną su Lenkija.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų. Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. „Volkswagen Passat“ saugomas Vištyčio užkardoje.

Tą patį vakarą VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai tikrino per Panemunės punktą iš Kaliningrado srities į Lietuvą vykusio 45-erių Rusijos piliečio ir jo vairuoto krovininio furgono „Volvo“ su rusiškais numeriais dokumentus. Vyras pasienio tikrinimui irgi pateikė visiškai suklastotą rusišką automobilio registracijos liudijimą.

Ir šiuo atveju dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Rusas po apklausos paleistas, krovininis furgonas „Volvo“ saugomas Pagėgių rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.