Kaip pakenkė seksas su mokytoja?

Kauno apylinkės teisme vakar apklausta vaikų psichologė, bendravusi su moksleiviu, kuris tėvų prašomas papasakojo teisėsaugai apie savo artimus ryšius su lietuvių kalbos mokytoja. Ji sėdo į teisiamųjų suolą.

Lietuvių kalbos mokytoja kaunietė Daiva L. vėl stojo prieš teismą.<br>P.Mantauto nuotr.
Lietuvių kalbos mokytoja kaunietė Daiva L. vėl stojo prieš teismą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

2015-11-28 09:36, atnaujinta 2017-10-02 10:02

Vaikų ir paauglių psichologės ekspertės parodymai gali turėti daug įtakos bylos baigčiai.

Tėvams, o vėliau ir visai Kauno katalikiškosios mokyklos bendruomenei sužinojus apie jo intymius santykius su mokytoja, moksleivis neatrodė sukrėstas. Anot šios ugdymo įstaigos direktoriaus, mokinys elgėsi kaip įprastai.

Tačiau paauglio motina ir tėvas tvirtino, jog jų sūnus patyrė didelę psichologinę traumą, ir pareikalavo priteisti iš pedagogės 4,3 tūkst. eurų.

Teisėjas Raimundas Mikšta į vakarykštį posėdį pasikvietė nešališką specialistę – psichologę iš Vilniaus, kad išsiaiškintų, kokių pasekmių aštuntokui sukėlė romanas su mokytoja.

Penktadienį į posėdį 39 metų Daiva L. atvyko kukliai apsirengusi – vilkėjo juodą dalykinį kostiumą, buvo neryškiai pasidažiusi.

Šioje byloje kaip liudytojai apklausti direktorius, klasės auklėtoja ir vaikų psichologė, o kito posėdžio metu į apklausą kviečiamas paauglio tėvas.

Aistros apimti pedagogė ir 14-metis likdavo klasėje po pamokų – jųdviejų romanas užsimezgė 2014 metų pavasarį. Nukentėjusiuoju pripažintam moksleiviui dabar 15 metų.

Paslaptis išaiškėjo tėvams susidomėjus uždaro būdo sūnaus pomėgiu valandų valandas kažkam rašyti SMS žinutes.

Perskaitę jas šeimos nariai nustėro – geismo apimtas vaikinas intymius tekstus rašė savo mokytojai, o ji atsakydavo.

Iš viso jie vienas kitam parašė apie 100 žinučių – dalis jų buvo seksualinio pobūdžio.

Pedagogės tvirtinimu, ji sutiko leistis į flirtą, nes ją įsimylėjęs mokinys pagrasino nusižudyti, tačiau sekso tarp jų esą nebuvo.

Tėvų prispirtas moksleivis iš pradžių maldavo jokių žygių prieš mokytoją nesiimti, bet paskui nuvyko su jais pas pareigūnus.

Moksleivio tvirtinimu, mokytoja su juo ne tik flirtavo, bet ir mylėjosi. Viena paskutinių jų žinučių buvo tokia: „Viską baigiame ir laikome tai paslaptimi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.