Pamoka Kedžių gerbėjams – teisiami už melagingus komentarus

Nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės ir jos dviem žmogžudystėmis įtariamo brolio Drąsiaus Kedžio gerbėjai iš svetimų klaidų nepasimoko.

Kedžiams ir Venckams paskelbus, kad jos nužudytas sūnus Vaidas yra pedofilas, M.Milinienė jau ne vienus metus kovoja dėl šeimos garbės.<br>D.Umbraso nuotr.
Kedžiams ir Venckams paskelbus, kad jos nužudytas sūnus Vaidas yra pedofilas, M.Milinienė jau ne vienus metus kovoja dėl šeimos garbės.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2015, 3:39 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 5:46 AM

Nors jau ne vienas „violetinis“ veikėjas užsidirbo teistumą už šmeižikiškų ir įžeidžiančių komentarų rašymą bei turėjo susimokėti, išgalvotos pedofilijos istorijos aukų atžvilgiu jie ir toliau pila purvą.

Kauno apylinkės teismas baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje šeši asmenys – Ričardas Šaraninas, Saulius Urbanavičius, Eglė Skučienė, Nijolė Stefanija Vonžodienė, Danutė Budrevičienė ir Danutė Tilvikienė yra teisiami dėl viešų pasisakymų Garliavos istorijos įkarštyje nužudyto Vaido Milinio bei jo artimųjų atžvilgiu.

R.Šaraninas šioje byloje kaltinamas mirusiojo atminimo paniekinimu ir įžeidimu, S.Urbanavičius – mirusiojo atminimo paniekinimu ir šmeižimu, E.Skučienė ir D.Budrevičienė – mirusiojo atminimo paniekinimu, D.Tilvikienė – šmeižimu.

Labiausiai ši byla gali atsirūgti N.S.Vonžodienei, kuri teisiama ne tik dėl mirusiojo atminimo paniekinimo, bet ir raginimų susidoroti su Milinių šeima. Už viešą kurstymą smurtauti Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki trejų metų.

Šlykščius komentarus V.Milinio, Marijos Milinienės ir Alberto Milinio atžvilgiu rašę teisiamieji skirtingai traktuoja savo kaltę.

R.Šaraninas dėl jam inkriminuojamų nusikaltimų kaltas esantis neprisipažino, tačiau neneigė rašęs komentarą. Vyras aiškino, kad jame jis tik norėjo išreikšti savo nuomonę, kurią esą susidarė iš pranešimų žiniasklaidoje.

S.Urbanavičius neigė ne tik savo kaltę, bet ir tai, kad iš viso rašė komentarus, o E.Skučienė visiškai prisipažino kalta ir apgailestavo, kad savo nuomonę reiškė vadovaudamasi ne sveiku protu, o emocijomis.

Panašiai kalbėjo ir D.Tilvikienė, kuri prisipažino rašiusį komentarą, bet esą nemaniusi, kad juo gali ką nors apšmeižti.

N.S.Vonžodienė duoti parodymus atsisakė, o D.Budrevičienė apklausose keitė savo nuomonę.

Pirmos apklausos metu ji pripažino savo kaltę, per antrąją aiškino, kad nieko įžeisti ar šmeižti nenorėjo, tik išsakė savo nuomonę, o per trečiąją pareiškė, kad komentaras yra parašytas iš jos kompiuterio, tačiau jį rašė ne ji.

Šeimos garbę ginantys Miliniai teismo prašė visus teisiamuosius pripažinti kaltais dėl jiems inkriminuojamų nusikaltimų ir skirti jiems pelnytas bausmes.

Milinių teigimu, dėl kaltinamųjų padarytų nusikalstamų veikų jie patyrė daug skaudžių išgyvenimų, nes komentarai buvo įžeidžiantys, šmeižikiški, juose nepagrįstai juodinami visi šeimos nariai.

Skaitydama šlykščius komentarus apie save, nužudytą sūnų ir kitos šeimos M.Milinienė sakė jutusi nuolatinę įtampą ir stresą, dėl bemiegių naktų ir kasdieninio nerimo jai pablogėjo sveikata, atsirado nesaugumo jausmas.

Teisiamųjų komentarai pakenkė ir A.Milinio, kaip advokato, reputacijai. Nors, žinoma, kad su Kauno nusikalstamos Agurkinių grupuotės lyderiu Sauliumi Velička, pravarde Agurkas, bendrų interesų turėjo ne kas kitas, o Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymu įtariamas D.Kedys, „violetinių“ fantazijos viską sukeitė vietomis – jie ryšiais su Agurku pradėjo kaltinti V.Milinį.

Tai buvusį Kauno apygardos teismo pirmininką ir buvusį N.Venckienės vadovą įžeidė bene labiausiai.

„Violetiniai“ pramanai skleisti ir jau pradėjus nagrinėti šią bylą Kauno apylinkės teisme.

Prezidentūros grindinį kreidelėmis kartą per mėnesį tepliojantys ir tik jiems vienos suprantamos tiesos ieškantys N.Venckienės ir D.Kedžio garbintojai savo portaluose paskelbė, kad dėl Milinių šeimos šmeižto yra teisiami ne šeši, o net septyniolika žmonių.

Šią „tiesą“ išplatino Aušrinė Balčiūnė, kuri su dar 16 asmenų pati mina teismų slenksčius dėl savo elgesio Garliavoje 2012 metų gegužės 17 dieną, kai Laimutės Stankūnaitės dukra buvo išvaduota iš laikinosios globėjos N.Venckienės namų.

Ši byla vis dar nagrinėjama Kaišiadorių rajono apylinkės teisme, o nuosprendį R.Šaraninui, S.Urbanavičiui, E.Skučienei, D.Budrevičienei, D.Tilvikienei ir N.S.Vonžodienei teismas paskelbs jau gruodį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.