Kas nužudė advokatą – aišku, o kodėl – nežinia

Teismai girdėjo ne vieną versiją apie advokato ir Vilniaus miesto

V.Gasperovičius (kairėje) ir S.Novikovas nuteisti už skirtingus nusikaltimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Gasperovičius (kairėje) ir S.Novikovas nuteisti už skirtingus nusikaltimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 2:06 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 3:30 PM

Apeliacinis teismo teisėjų kolegija nusprendė, jog 2011 metų birželio 1-osios vidurdienį pačiame Vilniaus centre S.Novikovą nužudė buvęs boksinininkas 43 metų J.Dambrauskas.

Tokį pat sprendimą dar 2013 metais buvo priėmęs ir Vilniaus apygardos teismas (VAT), tačiau nei prieš dvejus metus, nei dabar nepaaiškėjo tikrieji žmogžudystės motyvai.

Už advokato nužudymą J.Dambrauskui teismas skyrė 18 metų nelaisvės. Jis taip pat turės atlyginti beveik pusės milijono litų (144 tūkst. 810 eurų) turtinės ir neturtinės žalos aukos artimiesiems.

Septyneri metai nelaisvės skirti buvusiam Vilniaus laidojimų rūmų direktoriui 45 metų Vitalijui Kasperovičiui.

S.Novikovas buvo nužudytas tuomet, kai V.Gasperovičių pasiekė žinia apie advokato planus pirkti 40 procentų Laidojimo rūmų akcijų.

Žudikas jo tykojo prie „Citadele“ banko, kur teisininkas tarėsi dėl paskolos, už kurią būtų pirkęs šias akcijų. Motoroleriu atvažiavęs J.Dambrauskas advokatui smogė peiliu tuo metu, kai jis priėjo prie savo automobilio.

Nors J.Dambrauskas buvo laikomas laidojimo rūmų direktoriaus „stogu“, teismams pritrūko įrodymų, kad V.Gasperovičius galėjo užsakyti šį nusikaltimą.

Byloje buvo duomenų, jog po S.Novikovo nužudymo V.Gasperovičius savo bičiuliui J.Dambrauskui sumokėjo 100 tūkstančių litų, kurie buvo paimti iš bendrovės kasos. V.Gasperovičius tikino J.Dambrauskui gražinęs dalį skolos.

V.Gasperovičiui laisvės atėmimo bausmė jam buvo paskirta už svetimo turto pasisavinimą ir dokumento klastojimą.

J.Dambrauskas buvo pateikęs jau kelias šio nusikaltimo versijas. Iš karto po sulaikymo jis visiškai pripažino savo kaltę, tačiau tikino visą nusikaltimą suplanavęs vienas.

Vėliau jis prašė nekreipti dėmesio į šį prisipažinimą – esą prisiimti kaltę patarė pareigūnai, pažadėję, kad prisipažinus neteks kalėti ilgiau nei aštuonerius metus.

Teisme jis visus nustebino nauju pasakojimu. J.Dambrauskas tikino paprašęs savo bičiulio Arūno Gumuliausko paauklėti akcijas pirkti nusprendusį advokatą – jį sumušti, tačiau šis persistengė. Už šią paslaugą J.Dambrauskas teigė bičiuliui pasiūlęs tūkstantį litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.