Čečėnas pasienyje pasiklydo ir pats pasiprašė pagalbos

Varėnos pasieniečiai sulaikė čečėnų tautybės Rusijos pilietį, kuris naktį pats paskambino Bendrojo pagalbos centro telefonu ir pranešė pasiklydęs. Vyrą pasieniečiai grąžino atgal į Baltarusiją.

Čečėnas pasienyje pasiklydo ir pats pasiprašė pagalbos.<br>VSAT nuotr.
Čečėnas pasienyje pasiklydo ir pats pasiprašė pagalbos.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-21 09:34, atnaujinta 2017-06-01 02:48

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, šeštadienį maždaug valanda po vidurnakčio VSAT Varėnos rinktinėje iš BPC gautas pranešimas apie telefonu paskambinusį rusakalbį vyrą, prisistačiusį 45-erių Rusijos piliečiu. Jis pranešė esantis prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos ir pasiklydęs.

Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties ir A.Barausko užkardos pasieniečiai, tarp kurių buvo ir kinologas su tarnybiniu šunimi, iškart patikrino miškingas vietoves, kuriose galėjo būti skambinusysis.

Netrukus netoli Varėnos Stojų kaimo, prie vieno iš valstybės sieną žyminčių ženklų Lietuvos pusėje, VSAT pareigūnai sulaikė vyrą. Jis turėjo Rusijos piliečio pasą, išduotą 45-erių čečėnų tautybės asmeniui. Užsienietis pasieniečiams patvirtino buvęs Baltarusijos pusėje ir naktį pasiklydęs.

Šeštadienio popietę Rakų kontrolės punkte įvyko Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečių susitikimas, kurio metu sulaikytąjį VSAT pareigūnai perdavė kaimyninei šaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.