Plėšikai įkliuvo nespėję suvalgyti kebabų

Trečiadienį apie 21 valandą prie vieno Alytaus daugiabučio policijos pareigūnai sulaikė ką tik taksi automobilio išlipusius su dar šiltais kebabais rankose du plėšimais įtariamus 23 metų šilutiškį ir septyniolikmetį alytiškiai. Abu anksčiau jau teisti gyveno šiame name skirtinguose butuose.

Alytuje įkliuvo du jauni plėšikai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Alytuje įkliuvo du jauni plėšikai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Mar 24, 2016, 9:26 AM, atnaujinta May 31, 2017, 6:45 PM

Policijos pareigūnai, kruopščiai surinkę informaciją apie šį mėnesį vėl pagausėjusius plėšimus Alytuje ir plėšikų braižą, čia jų jau laukė ir neapsiriko. Plėšikai grįžo namo, prieš porą valandų per penkiolika minučių gretimose Kaštonų ir Jaunimo gatvėse įvykdę du užpuolimus – išplėšę rankines iš 56 ir 72 metų moterų.

Vienos piniginėje jie rado 25, o kitos – 40 eurų. Pirmąją pribėgęs iš už nugaros užpuolė vienas, o antrąją – dviese.

Kaip ir anksčiau netoli nusikaltimo vietų jie vėl išmėtė rankines ir pinigines, pasiėmė tik pinigus ir mobiliojo ryšio telefonus.

Prieš porą dienų taip pat Kaštonų gatvėje apie 19 valandą 20 minučių pro daugiabučio langą vyras pastebėjo, kaip prie moters prisiartinęs vyras ištraukė iš jos rankų rankinę ir nubėgo. Alytiškis apšaukė užpuoliką ir tuoj pat apie įvykį pranešė bendrosios pagalbos telefonu. 74 metų nukentėjusioji neteko rankinės ir joje buvusios piniginės su 120 eurų bei kitų daiktų.

Į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams nepavyko surasti plėšiko. Sėkmingai užpuolikas paspruko ir ankstesnės dienos vakare beveik tokiu pat laiku apiplėšęs Jurgiškių gatve ėjusią 57 metų moterį. Kirtęs jai kumščiu į galvą du kartus, išplėšė rankinę, kurioje buvo mobilusis telefonas, 20 eurų ir keletas smulkių daiktų.

Atsipeikėjusi moteris iškvietė policijos pareigūnus.

To paties gyvenamojo rajono Likiškėlių gatvėje tarp 20 ir 21 valandos kovo pradžioje nukentėjo dar dvi 63 ir 76 metų moterys, irgi netekusios rankinių su pinigais ir keliais smulkiais asmeniniais daiktais. Vienai pasirodė, jog su ja užpuolusiu vaikinu buvo dar vienas panašaus amžiaus.

Toks plėšikų siautėjimas gretimuose Likiškėlių ir Vidzgirio mikrorajonuose alytiškius gąsdino praėjusių metų pabaigoje. Tuomet keturios moterys pasiskundė policijai, o vienai prireikė ir medikų pagalbos. Buvo ir daugiau nukentėjusiųjų, kurios į policiją nesikreipė tikriausiai nesitikėdamos, jog plėšikus pavyks surasti.

Ilgokai jų nukentėjusiųjų nuogąstavimai pildėsi, bet pagaliau sėkmė nuo jų skriaudėjų nusisuko.

Sulaikyti abu įtariamieji, kurie galėjo vykdyti plėšimus ne tik mieste, bet ir už jo ribų, uždaryti į areštine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.