Vilniuje sulaikyti kalinių vadovaujami telefoniniai sukčiai

Antradienį apie 12 val. 30 min. Vilniuje gyvenančiam aštuoniasdešimt devynerių metų senoliui į laidinį telefoną paskambino vyras ir, prisistatęs gydytoju, pareiškė, kad senolio sesuo, lipdama laiptais, užkliudė nėščią moterį, kuri nukrito ir stipriai susižalojo.

Vilniuje sulaikyti kalinių vadovaujami telefoniniai sukčiai.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Vilniuje sulaikyti kalinių vadovaujami telefoniniai sukčiai.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-24 13:48, atnaujinta 2017-05-31 17:11

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, skambinęs vyras paaiškino, kad jei bus sumokėta 1 tūkst. 500 eurų, tai nebus pradėtas ikiteisminis tyrimas ir niekas dėl šio įvykio pretenzijų nereikš.

Po daugiau nei pusę valandos trukusio pokalbio telefonu senolis sutiko sumokėti pinigus. Per tą laiką į buto duris paskambino pinigų pasiimti atėjęs jaunuolis, jam senolis ir atidavė 1 tūkst. 500 eurų.

Visa ši istorija būtų pasibaigusi pakankamai liūdnai, materialine prasme, nukentėjusiajam, jei ne sostinės Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, kurie apie 13 val. prie Tuskulėnų g. sulaikė Vilniaus rajono gyventoją D.L. (gim. 1993 m.) ir vilnietį A.E. (gim. 1981 m.).

Pinigų pasiimti ėjęs D.L. vengė sulaikymo, bėgo, bandė atsikratyti pinigų, tačiau jam tai nepavyko ‒ buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą. 1 tūkst. 500 eurų grąžinti senoliui.

Pareigūnai išsiaiškino ir kito sulaikyto asmens vaidmenį – A.E. nusikaltimo metu stebėjo aplinką ir užtikrino bendrininko saugumą. Nusikaltėlių žargonu tai vadinama „stovėti ant šucherio“.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas, abu įtariamieji uždaryti į areštinę. Tyrėjai turi duomenų, kad šio nusikaltimo organizatoriai atlieka bausmę Marijampolės pataisos namuose, kur dėl to atliekamos kratos ieškant svarbių įrodymų.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šie asmenys padarė ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl piliečių, nukentėjusių nuo šių įtariamųjų, ar turinčių kitokios informacijos apie jų nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais (8 5) 271 6032 arba (8 5) 271 6125.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.