Tauragės mokyklos buhalterė įtariama 580 tūkst. eurų vagyste

[[ge:lrytas:lrytas:238931]]

Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą įtariamai moteriai gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų, o mokyklos vadovui – iki dvejų metų.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą įtariamai moteriai gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų, o mokyklos vadovui – iki dvejų metų.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2016, 11:49 AM, atnaujinta May 31, 2017, 1:18 AM

FNTT Klaipėdos apygardos valdyba su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame aplaidžiu apskaitos tvarkymu ir tarnybos pareigų neatlikimu įtariamas ir šios mokyklos direktorius.

Surinkta duomenų, kad Tauragės Martyno Mažvydo pagrindinei mokyklai skirtas lėšas mokyklos vyriausioji buhalterė banko pavedimais neteisėtai pervesdavo į savo banko sąskaitas. Neteisėtuose mokėjimuose buvo nurodoma, kad lėšos pervedamos kaip darbo užmokestis.

Kaip atskleista tyrimo metu, įtariamoji savintis mokyklai skirtas lėšas pradėjo 2003 metais, kiekvieną mėnesį kaip darbo užmokestį ji į asmenines sąskaitas pervesdavo apie 500–600 eurų. Vėliau sumos didėjo, kai kada neteisėtai „padidintas“ buhalterės atlyginimas siekdavo ir daugiau kaip 20 tūkst. eurų.

Atskleista, kad per dešimtmetį, iki 2013 metų, vienintelė mokykloje dirbanti buhalterė pasisavino daugiau nei 580 tūkst. eurų.

Siekiant atlyginti buhalterės padarytą žalą, laikinai apribotos nuosavybės teisės į jos turimus du gyvenamuosius namus ir žemės sklypus.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą įtariamai moteriai gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų, o mokyklos vadovui – iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.