Estas pasieniečiams bruko suomišką klastotę

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė estą, pateikusį suklastotą suomišką vairuotojo pažymėjimą. Vyriškis patikrinimo metu bandė nuslėpti kitu vardu registruotą pasą, tikėdamasis išvengti atsakomybės.

Pasienyje su Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė su suklastotu suomišku vairuotoju pažymėjimu keliavusį estą.<br>VSAT asociatyvi nuotr.
Pasienyje su Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė su suklastotu suomišku vairuotoju pažymėjimu keliavusį estą.<br>VSAT asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 3:57 PM, atnaujinta May 29, 2017, 4:48 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai, vykdydami nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę, tie Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė-Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį automobilį „Volvo V70“ estiškais registracijos numeriais.

Dokumentų kontrolės metu vairuotojas pasieniečiams pateikė suomišką vairuotojo pažymėjimą, tačiau paprašius parodyti ir piliečio pasą, užsienietis atsisakė tai padaryti. Pasak jo, Europos Sąjungos valstybėje pasas keliaujant neprivalomas.

Pasieniečiai vairuotojui išaiškino, jog pasą turėti privalu ir keliaujant ES erdvėje. Po paaiškinimų, 48 metų Estijos pilietis pasą vis dėl to surado. Kalvarijos užkardos pareigūnai dokumentų patikrinimo metu nustatė, kad vyro pateiktas vairuotojo pažymėjimas yra visiška klastotė – jo blankas neatitinka nustatytų gamyklinių ir saugos standartų.

Vyriškį pasieniečiai sulaikė ir pristatė į Kalvarijos užkardą. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tiriant įvykio aplinkybes buvo apieškotas ir esto automobilis, kuriame rastas dar kitu vardu išduotas asmens dokumentas. Patikrinus informaciją nustatyta, kad šis Estijos piliečio pasas paskelbtas negaliojančiu.

Pilietis po apklausos uždarytas į areštinę. Automobilis „Volvo V70“, sutikus vairuotojui perduotas kartu vykusiam ir galiojančius dokumentus turėjusiam keleiviui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.