Medininkų punkte VSAT pareigūnams su klastote įkliuvo baltarusis

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė baltarusio vairuotą įtartiną automobilį „Hyundai Solaris“. Paaiškėjo, jog suklastoti šios transporto priemonės dokumentai.

Medininkų punkte VSAT pareigūnams su klastote įkliuvo baltarusis.<br>VSAT nuotr.
Medininkų punkte VSAT pareigūnams su klastote įkliuvo baltarusis.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2016, 11:39 AM, atnaujinta May 29, 2017, 3:15 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį ryte VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 33 metų baltarusio ir jo vairuoto automobilio „Hyundai Solaris“ dokumentus. 2014 metais pagaminta mašina buvo pažymėta Rusijos valstybiniais registracijos numeriais.

Dokumentų patikros metu pareigūnams įtarimų sukėlė vairuotojo pateikti automobilio registracijos dokumentai. Netrukus nustatyta, kad transporto priemonės registracijos liudijimas yra klastotė – dokumentas ir įrašai jame atspausdinti ne pagal nustatytą gamyklinį standartą, o geros kokybės rašaliniu spausdintuvu.

VSAT pareigūnai, informaciją apie mašiną tikrinę duomenų bazėse, išsiaiškino, jog ši nėra ieškoma. Po apklausos vairuotojas paleistas. Dėl dokumentų klastojimo bei jų panaudojimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Automobilis saugomas Vilniaus rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.