Skolininko sumuštas antstolis ginsis

Klaipėdietį antstolį sumušė į jo biurą įsiveržęs skolininkas – talžė kumščiais ir spardė. Kliuvo ir vienai specialistei. Chuligano pykčio protrūkis kilo dėl to, kad iš jo sąskaitos buvo nurašyta 30 eurų.

Primuštas G.Jonauskas antradienį lankėsi pas teismo medicinos ekspertus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Primuštas G.Jonauskas antradienį lankėsi pas teismo medicinos ekspertus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Apr 13, 2016, 7:59 AM, atnaujinta May 29, 2017, 3:52 AM

Pirmą kartą į tokią situaciją patekęs antstolis Giedrius Jonauskas svarstė, kaip elgtis ateityje: gal reikėtų samdyti apsaugininką, įsigyti dujų balionėlį ar elektros šoką?

Incidentas Klaipėdoje, senamiestį dalijančioje Tiltų gatvėje, nutiko pirmadienio rytą, apie devintą valandą.

„Skolininkas įsiveržė ne interesantų priėmimo laiku. Jis buvo nepatenkintas, kad jo sąskaitoje esantys pinigai areštuoti.

Tas vyras elgėsi keistai ir agresyviai – nekalbėjęs puolė prie manęs. Pasipylė smūgiai.

Iki šiol maniau, kad taip tik filmuose būna. Kokios viso to pasekmės, nuspręs teismo ekspertas. Ką tik buvau pas jį“, – vakar kalbėjo įžūlaus klaipėdiečio sumuštas G.Jonauskas.

Kliuvo ir antstolio kontoroje dirbančiai specialistei. Nuo smūgio į veidą jai subyrėjo akiniai, buvo praskeltas antakis.

Antstolis susigrūmė su užpuoliku, abu nuvirto ant grindų. Visos biuro darbuotojos yra moterys, tad jos nelabai galėjo ateiti į pagalbą, bet iškart iškvietė policiją.

Kai atvyko pareigūnai, G.Jonauskas ant grindų iš visų jėgų spaudė gerokai už save aukštesnį ir stambesnį skolininką, kad jis neištrūktų.

Policija 36 metų įtariamąjį išvežė į komisariatą apklausti ir dviem dienoms uždarė į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

„Gal per tas dvi dienas jis apgalvos, ką pridarė, gal išvadas padarys“, – kalbėjo skolininko smurtą patyręs G.Jonauskas.

Incidentą kontoroje antstoliui vis primena galvoje iššokęs didžiulis gumbas. Po grumtynių jam stipriai skaudėjo kairę ranką, net buvo sunku vairuoti automobilį. Vyrą visą dieną kankino skausmas paširdžiuose, jam net pasidarė neramu, ar tai tik sumušimo bėdos, ar kas nors rimčiau.

„Neramu dėl rytojaus, neramu dėl savo ir darbuotojų saugumo. Iki šiol nieko panašaus nebuvo atsitikę – pasitaikydavo, kad skolininkai piktindavosi, pasakydavo griežtesnių ar net įžeidžiamų žodžių, keikdavosi, bet dar nebuvo, kad pultų muštis.

Gal teks pradėti lankyti savigynos kursus arba imtis kitokių saugumo priemonių. Reikės pasitarti su kolegomis.

Atrodo, jau laikas pradėti gintis. Nežinia, kas tokiam veikėjui rytoj gali šauti į galvą“, – svarstė G.Jonauskas.

Jeigu skolininkas bus nubaustas tiktai administracine tvarka dėl viešosios tvarkos pažeidimo, G.Jonauskas neatmeta tikimybės kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka ir prisiteisti neturtinės žalos: „Jei gyvenčiau Amerikoje, gal ir šimto tūkstančių dolerių galėčiau prašyti, o čia kitaip – reikės viską apgalvoti, o paskui teismas spręs.“

Pasirodo, klientą nevaldomas įniršio priepuolis ištiko dėl 30 eurų, kuriuos jis buvo įnešęs į savo banko sąskaitą. Tačiau pinigai netrukus buvo nurašyti dėl skolų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.