D.Gineikaitės bylos naujienos – jau greitai

Baudžiamojoje byloje dėl avariją sukėlusios buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorės Daivos Gineikaitės girtumo nuslėpimo ryškesni poslinkiai turėtų įvykti po dviejų savaičių. Tai naujienų portalui lrytas.lt ketvirtadienį pareiškė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros prokuroras Gintas Ivanauskas.

D.Gineikaitei greitu laiku gali būti pareikšti įtarimai byloje dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Gineikaitei greitu laiku gali būti pareikšti įtarimai byloje dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2016, 5:21 PM, atnaujinta May 28, 2017, 10:21 PM

„Kokie planuojami sprendimai, atskleisti dar negalime. Bet po dviejų savaičių tam tikras sprendimas turėtų būti priimtas“, – tvirtino prokuroras, neatmetęs, jog D.Gineikaitei ir galimai jai padėjusiems medikams bus pareikšti įtarimai.

Tyla trunka jau tris mėnesius – paskutinę naujieną Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) išplatino sausio viduryje. Tuo metu D.Gineikaitė buvo papildomai apklausta. Nuo to laiko tyrėjai užsidarė nuo visuomenės ir žiniasklaidos.

Tačiau dar ikiteisminio tyrimo pradžioje STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas pareiškė, jog, jo nuomone, D.Gineikaitei turėtų būti pareikšti įtarimai.

Byloje dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo iki šiol nėra nė vieno įtariamojo – specialiasiais liudytojais pripažinta D.Gineikaitė, Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas ir jo pavaduotojas Kastytis Grigonis. Tai reiškia, kad yra duomenų apie galimai padarytą nusikaltimą ir tokiam asmenui gali būti bet kada pareikšti įtarimai.

2015 metų gruodžio 19 dieną D.Gineikaitė, vairuodama visureigį „Nissan Qashqai“, Kaune, Savanorių prospekte persirikiuodama iš vienos juostos į kitą, trenkėsi į kitą visureigį, kurį vairavo kaunietis Adomas Sabaliauskas. Atvykus policijai, NŽT vadovė įpūtė į alkoholio matuoklį 1,66 promiles (vidutinis girtumo laipsnis).

D.Gineikaitė, pamačiusi nemalonius skaičius, puolė kažkam skambinti. A.Sabaliauskas ir policijos pareigūnai girdėjo girtos valdininkės nevilties šauksmą: „Ištrauk mane, nesigailėsi!“.

Nustatyta, kad girta įkliuvusi D.Gineikaitė surinko KKL direktoriaus Gedimino Abeciūno numerį. Po kelių valandų ji nuvyko į ligoninę ir davė kraują tyrimams.

Teisėsaugos pareigūnai išsivežė ne vieną, o du kraujo mėginius, bet alkoholio aptikta tik viename iš jų. Įtariama, kad D.Gineikaitė išsiblaiviusi kitą dieną atvyko į gydymo įstaigą, kurioje jos kraujas buvo paimtas antrą kartą.

Aukšta valdininkė ne tik įklimpo pati, bet ir įklampino medikus, kuriuos, įtariama, pažinojo dar nuo tų laikų, kai dirbo Kauno savivaldybėje juriste sveikatos klausimais.

D.Gineikaitė tvirtino tik paklaususi G.Abeciūno, kur galėtų būti ištirtas jos kraujas, tačiau abejojama, ar ji sako tiesą.

Pokalbių išklotinės gali ją ir gydytojus atvesti į teisiamųjų suolą.Šaltiniai pranešė portalui lrytas.lt, jog D.Gineikaitės sukeltos avarijos dieną pokalbių teisėsauga legaliai klausėsi, atliekant kitą tyrimą. Pareigūnai, įtardami machinacijas NŽT, teismo leidimu klausėsi kai kurių šios tarnybos darbuotojų, tarp jų – ir vadovės telefonininių pokalbių.

„D.Gineikaitė prašė manęs nekviesti policijos. Ji siūlė susitarti už pinigus – rankose laikė pluoštą banknotų po 50 eurų. Man susidarė aiškus įspūdis, kad moteris neblaivi – ji svirduliavo, buvo susivėlusi tarsi po pobūvio, nuo jos sklido alkoholio kvapas. Atrodė tarsi po gero pokylio.

Nusprendžiau pasielgti pilietiškai. Nenorėjau leisti, kad išgėręs ir avariją sukėlęs žmogus liktų nenubaustas, todėl iškviečiau policijos pareigūnus. Įpūtusi į matuoklį, ji puolė kažkam skambinti ir prašyti pagalbos“, – lrytas.lt pasakojo D.Gineikaitės apgadinto automobilio vairuotojas A.Sabaliauskas.

Po skandalo D.Gineikaitė buvo atleista iš NŽT vadovės pareigų. Ji sumokėjo administracinę 1,3 tūkst. eurų baudą ir neteko teisės vairuoti transporto priemones pusketvirtų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.