Policija: išlaisvinti pagrobtą 18-metį padėjo žinutė „Facebook“

Vilniaus policija išplatino informaciją, kurioje atskleidžia kai kurias 18-mečio pagrobimo detales. Jaunuolis buvo pagrobtas pirmadienį, operatyviai reagavę pareigūnai netruko jį išlaisvinti, įtariamieji atsidūrė areštinėje.

Išlaisvinti pagrobtą 18-metį padėjo žinutė „Facebook“.<br>K.Kavolėlio asociatyvi nuotr.
Išlaisvinti pagrobtą 18-metį padėjo žinutė „Facebook“.<br>K.Kavolėlio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2016, 1:59 PM, atnaujinta May 28, 2017, 11:03 PM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, po gauto pranešimo, kad yra pagrobtas ir laikomas namo rūsyje jaunuolis, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo atimant asmeniui laisvę.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, pirmadienį, apie 20 val., Vilniuje, Verkių Sodų g., jaunuoliai pagrobė aštuoniolikmetį vaikiną, stovėjusį viešojo transporto sustojime. Automobiliu „Mercedes Benz“ atvežė į sodų bendrijoje esantį vasarnamį, kur uždarė į rūsį.

Pasak policijos pranešimo, pagrobėjai iš aštuoniolikmečio pagrobė dvi banko korteles bei pareikalavo nurodyti PIN kodus; mobiliojo ryšio telefoną, tačiau nepastebėjo nukentėjusiojo turimo dar vieno mobiliojo ryšio telefono.

Bendrajame pagalbos centre apie šį įvykį buvo gautas pranešimas 21 val. 08 min., kuomet vaikinas mobiliuoju telefonu per socialinį tinklą „Facebook“ parašė savo draugei, o pastaroji apie įvykį pranešė policijai. Pasak jos, jaunuolį pagrobė pažįstami, su kuriais šis turėjo nesutarimų.

Operatyviai reagavę, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nuvyko į Verkių gatvę, kur pastebėjo ir pagal nurodytus požymius atpažino nuo Vilniaus pusės atgal į sodų bendriją grįžtantį automobilį „Mercedes Benz“. Sustabdžius nurodytą automobilį, paaiškėjo, kad juo važiavo du vaikinai, pas vieną iš jų buvo pagrobtos banko kortelės.

Tyrimo metu paaiškėjo, jog vaikinai vyko iki artimiausiu bankomatų, esančių Baltupių mikrorajone, Vilniuje ir inicijavo grynųjų pinigų paėmimą, tačiau dėl nukentėjusio asmens klaidingai nurodytų PIN kodų, to padaryti nepavyko. Važiavusieji asmenys buvo sulaikyti ir nurodė, kuriame name aštuoniolikmetis yra laikomas.

Name buvo aptikti ir sulaikyti dar du jaunuoliai, o pagrobtasis, kuris buvo surakintas antrankiais – išlaisvintas.

Įvykio vietos apžiūros metu vasarnamyje buvo rasta augalinės kilmės medžiaga, įtariama, kanapės; dujinis pistoletas ir šoviniai, kuriems reikalingas leidimas. Gydytojų pagalbos nukentėjusiajam neprireikė.

Keturi įtariamieji (du iš jų gimę 1995 m., du – 1997 m.) uždaryti į areštinę. Jiems pateikti įtarimai.

Atsižvelgiant į įtariamųjų jauną amžių, socialinius ryšius, buvo paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.