Sugriežtintos bausmės su mažamete santykiavusiems vyrams

Anot jo, tuo metu suaugę vyrai suvokė savo veiksmus.

Apeliacinės instancijos teismas nustatė, kad minėti vyrai tikrai tenkino lytinę aistrą su nukentėjusiąja, pasinaudoję jos bejėgiška būkle dėl mažametystės.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Apeliacinės instancijos teismas nustatė, kad minėti vyrai tikrai tenkino lytinę aistrą su nukentėjusiąja, pasinaudoję jos bejėgiška būkle dėl mažametystės.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 2:26 PM, atnaujinta May 28, 2017, 8:22 PM

Teismas nusprendė, kad Vaidas Velička, Donatas Astrauskas, Gytas Rauduvė seksualiai prievartavo ir pasikėsino išžaginti, vienas iš jų išžagino mažametę, o Romas Redikas ją seksualiai prievartavo, todėl visi keturi turės atlikti laisvės atėmimo bausmes ir atlyginti nukentėjusiai mergaitei didesnę neturtinę žalą, pranešė teismas.

Apeliacinis teismas perkvalifikavo trijų vyrų veiksmus iš lytinės aistros tenkinimo su nepilnamete jai neprieštaraujant į seksualinį prievartavimą ir pasikėsinimą išžaginti, o V.Veličkos atveju – dar ir į išžaginimą.

V.Velička turės atlikti 10 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, Donatas Astrauskas kalės 7 metus ir 6 mėnesius, Gytas Rauduvė – 7 metus. D.Astrausko atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažinta tai, kad jis prisipažino ir gailėjosi.

Pirmosios instancijos teismo išteisintas R.Redikas penktadienį pripažintas kaltu dėl mažametės seksualinio prievartavimo. Jam skirta 5 metų laisvės atėmimo bausmė.

Anksčiau D.Astrauskui ir G.Rauduvei buvo skirtas laisvės apribojimas atitinkamai 2 ir 1 metams 4 mėnesiams, o V.Veličkai – laisvės atėmimas 1 metams ir 9 mėnesiams.

Taip pat patenkinti civiliniai ieškiniai neturtinei žalai atlyginti.

Apeliacinės instancijos teismas nustatė, kad minėti vyrai tikrai tenkino lytinę aistrą su nukentėjusiąja, pasinaudoję jos bejėgiška būkle dėl mažametystės, D.Astrauskas ir G.Rauduvė kėsinosi ją išžaginti, o V.Velička su mažamete mergaite realiai santykiavo, t. y. ją išžagino. Nors nuteistieji prieš mergaitę nenaudojo prievartos, nėra pagrindo teigti, kad tokio amžiaus vaikas suvokė su ja atliekamų veiksmų reikšmę – mergaitei buvo 10-12 metų.

Tai, kad nukentėjusioji įdėjo skelbimą į internetą, pasiūlė susitikimo vietą, dar nereiškia, jog ji tokiu būdu inicijavo ir lytinės aistros tenkinimo bei lytinio santykiavimo veiksmus, teigia teismas.

Anot jo, tuo metu suaugę vyrai suvokė savo veiksmus.

Byla dėl mergaitės žaginimo ir seksualinio prievartavimo pradėta jos motinos prašymu. Vyrai teigė manę, kad mergaitė yra pilnametė, nes buvo aktyvi, dėjo skelbimą internete, siūlydavo susitikti ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.