Nuteisė šešėlinį milijonierių

Dėl to, kad praturtėjo iš šešėlinio verslo, jau teistas panevėžietis šįkart nuosprendžio sulaukė už grasinimą susprogdinti teismą.

Dėl vieno kaltinimo R.Milčius buvo išteisintas, o dėl kito – nuteistas.
Dėl vieno kaltinimo R.Milčius buvo išteisintas, o dėl kito – nuteistas.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas („Lietuvos rytas“)

Apr 19, 2016, 9:20 AM, atnaujinta May 28, 2017, 11:08 AM

Panevėžio apylinkės teismas už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų 43 metų panevėžiečiui Raimondui Milčiui skyrė 1 metų ir 3 mėnesių laisvės apribojimą. Visą tą laiką jis įpareigotas nekeisti gyvenamosios vietos.

Teismas taip pat nurodė R.Milčiui per tris mėnesius atlyginti Panevėžio greitosios medicinos pagalbos stočiai, gaisrininkams, policininkams ir antiteroristinių operacijų rinktinei „Aras“ patirtus nuostolius – 364 eurus.

Specialiosios tarnybos ant kojų be reikalo buvo sukeltos dėl melagingo pranešimo apie gresiantį sprogimą Panevėžio apylinkės teisme.

Prokurorai R.Milčių dar kaltino melagingu įskundimu, kad buvusi žmona neva grasino jį nušauti, tačiau teismas dėl šio kaltinimo išteisino, nes jis nepadarė jokio nusikaltimo.

Prieš 1 metus ir 2 mėnesius po pranešimo apie sprogmenį buvo sutrikdytas teismo darbas.

Tą dieną Panevėžio apylinkės teismas turėjo nagrinėti bylą, kurioje R.Milčius buvo ieškovas. Jis tikėjosi prisiteisti mažamečių dukrų globą ir neleisti buvusiai 26 metų žmonai jų išsivežti į užsienį.

Kaip vėliau paaiškėjo, prieš posėdžio pradžią teisiamasis paskambino Bendrajam pagalbos centrui ir melagingai pranešė, kad turi 800 gramų trotilo ir tuoj susprogdins teismą.

Iš pastato buvo evakuoti visi žmonės. Teismo rūmus apžiūrėję pareigūnai jokių sprogmenų nerado.

Tyrimą dėl melagingo pranešimo pradėjusių tyrėjų akys netrukus nukrypo į R.Milčių.

Sukčiavo ir nemokėjo mokesčių valstybei

* R.Milčius anksčiau kelis kartus teistas. Už sukčiavimą ir vertimąsi neteisėta ūkine veikla jam buvo skirta 59 tūkst. litų bauda.

* Panevėžio apylinkės teismo sprendimu buvo nurodyta iš jo konfiskuoti apie milijoną litų vertės turto.

* Tyrėjai nustatė, kad teisiamasis iš šešėlinės prekybos automobilių detalėmis ir aparatūra per kelerius metus gavo tiek pajamų.

* Nelegaliai prekiaudamas technika jis nesumokėjo per 130 tūkstančių litų pajamų mokesčio. Taip pat apgaule jis gavo 4,3 tūkst. litų socialinės pašalpos.

* R.Milčius iš nenustatytų asmenų įsigydavo prabangiuose automobiliuose naudojamą vaizdo, garso ir navigacinę techniką bei kitų detalių. Apie parduodamas prekes jis paskelbdavo interneto prekybos sistemoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.