Įtariamoji vaikžudė iš Jonavos – Kauno psichiatrų rankose

Kauno psichiatrai antradienį pradėjo tirti įtariamos vaikžudės iš Jonavos 23 metų Jelenos A. būklę. Tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino nužudymo bylos tyrimui vadovaujantis prokuroras Vytautas Gataveckas.

Naujagimės nužudymu įtariamos jonavietės Jelenos A. būklę antradienį ėmė tirti psichiatrai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Naujagimės nužudymu įtariamos jonavietės Jelenos A. būklę antradienį ėmė tirti psichiatrai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 3:35 PM, atnaujinta May 27, 2017, 2:04 PM

Kitą savaitę medikai turėtų pateikti išvadą, ar jonavietei reikalinga išsami psichiatrinė ekspertizė dėl pakaltinamumo. Psichiatrų verdiktas gali nulemti, ar naujagimės dukrelės pasmaugimu įtariama jauna moteris atsidurs kalėjime. Savo kaltę ji pripažino.

Kovo pabaigoje, įtariama, gyvybę dukrai atėmusi moteris dabar yra laisvėje, nors ir įtariama labai sunkiu nusikaltimu. Teisėsauga nusprendė, kad ji nesislapstys ir netrukdys tyrimui. Jonavietė raštu įsipareigojo niekur neišvykti be teisėsaugos institucijų leidimo, iš jos paimti asmens dokumentai.

Kavinėje kepėja dirbanti Jelena A. grįžo į savo namus – butą Chemikų gatvėje, kuriame iki kraupaus nusikaltimo gyveno su savo motina. Naujagimės dukters nužudymu įtariama moteris toliau gyvens drauge su savo dviem vaikais.

Susiklostė kuriozinė situacija – Jonavos rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus (VTAS) sprendimu laikinąja abiejų mažamečių globėja tapo įtariamosios motina, gyvenanti su dukterimi po vienu stogu.

Anksčiau neteista Jelena A. aiškino, kad ji neplanavo nužudyti kūdikio – viskas įvyko spontaniškai, nesąmoningai, vaikeliui atėjus į šį pasaulį. Mažylė buvo pasmaugta, įdėta į maišą ir paslėpta skalbinių dėžėje po lova.

Kriminalistai abejoja moters žodžiais, nes ji slėpė savo trečią nėštumą net nuo pačių artimiausių žmonių.  

Jelenos A. motinai pavyko išvengti baudžiamosios atsakomybės dėl nusikaltimo nuslėpimo – pareigūnai patikėjo, kad ji iš tikrųjų nežinojo, jog dukra laukiasi.

Kovo 24-osios rytą Jelena A., jos motinai ir vaikams miegant, nuėjo į vonią ir ten pagimdė dukrelę. Nužudžiusi mergytę, palaikus ji paslėpė savo kambaryje po lova. Medicinos ekspertai nustatė, kad vaikelis gimė išnešiotas, gyvas. Ant jo kaklo buvo aptiktas tvarstis.

Kraupi paslaptis išaiškėjo, gimdyvei su savo motina ketvirtadienio popietę atvykus į Jonavos ligoninę. Ji gausiai kraujavo. Medikai įtarė, kad pacientė buvo pagimdžiusi kūdikį, nors ji tai neigė – tvirtino serganti mėnesinėmis. Apie tai buvo nedelsiant pranešta policijai.

Artimai su Jelena A. bendraujantys žmonės tvirtino, jog savo vaikus ji prižiūri gerai, rūpinasi, leidžia į darželį.

Jelenos A. vaikai yra nuo dviejų skirtingų tėvų. Jauna motina per apklausą pareiškė, kad vienu metu patyrė kelias bėdas: finansines, psichologines, šeimynines, jautė nuoskaudą, kad dukters tėvas paliko ją besilaukiančią. Susidėjus šioms problemoms, moteris nusprendė įvykdyti šiurpų nusikaltimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.