Girtas Nigerijos pilietis patruliui siūlė tūkstančio eurų kyšį

Dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų sulaikomi vairuotojai vis dar tikisi savo kaltę išpirkti pinigais. Savaitgalį Kaune Nigerijos pilietis patruliams pasiūlė net tūkstančio eurų kyšį.

Kelių eismo taisyklių pažeidėjas siūlė patruliams kyšį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kelių eismo taisyklių pažeidėjas siūlė patruliams kyšį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-02 08:39, atnaujinta 2017-05-26 23:37

Policijos departamentas pranešė, kad gegužės 2 d. apie 1 val. 40 min. Kaune, K.Donelaičio ir maironio gatvių sankirtoje, Nigerijos pilietis (g. 1987 m.) bandė papirkti pareigūnus. Siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (vairavo neblaivus (0,88 prom. alkoholio)), nors ir buvo perspėtas dėl gresiančios baudžiamosios atsakomybės,vyras Kauno apskrities VPK patruliui siūlė 1 000 eurų kyšį.  Nigerijos pilietis sulaikytas 

Gegužės 1 d. kuklesne pinigų suma pareigūnų širdį Kaune suminkštinti bandė dar vienas vairuotojas. Apie 20 val. Savanorių prospekto ir  S.Žukausko gatvės sankirtoje sustabdytas „VW Passat“ vairavęs vyras (g. 1979 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (pervažiavo sankryžą degant draudžiamam raudonos spalvos šviesoforo signalui), Kauno apskrities VPK patruliui davė 50 eurų kyšį - paėmęs iš savo piniginės 50 eurų vertės nominalo kupiūrą, ją įdėjo į civilinės atsakomybės draudimą bei padavė vyr. patruliui į rankas. Vyras buvo sulaikytas. 

Abiem atvejais pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 2 d.- dėl valstybės tarnautojo papirkimo. Abi baudžiamosios bylos ruošiamos baigti ir bus perduotos teismui artimiausiu metu, pagreitinto proceso tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.