Vairavimo mokyklai – bėdos dėl mokesčių

Vairuotojų ruošimu besiverčiančios Šiaulių įmonės „Vytauta“ vadovai slėpė mokesčius. Tuo tarpu apkaltintieji tikina, kad ne viskas šioje istorijoje yra tiesa.

Teigiama, kad Šiaulių bendrovė per metus neapskaitė per 14,2 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Teigiama, kad Šiaulių bendrovė per metus neapskaitė per 14,2 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-04 13:36, atnaujinta 2017-05-26 15:38

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdybos pareigūnai bylą dėl neapskaitytų pajamų perdavė Šiaulių apylinkės teismui. Teisminis nagrinėjimas prasidės ketvirtadienį.

Ikiteisminį tyrimą kartu su Šiaulių apskrities valstybine mokesčių inspekcija atlikę FNTT tyrėjai išsiaiškino, kad jų akiratyje atsidūrusioje įmonėje per vienerius metus buvo neapskaityta per 14,2 tūkstančio eurų pajamų.

Teigiama, kad bendrovės direktorius ir įmonės personalo vadove įdarbinta jo dukra į apskaitą neįtraukė daugiau kaip 5400 eurų, kurie buvo gauti už papildomas vairavimo pamokas ir parduotas Kelių eismo taisyklių knygutes.

Be to, išsiaiškinta, kad įmonėje dirbusiems trim vairavimo instruktoriams buvo mokamas ir atlygis vokeliuose. Tyrėjai nustatė, kad per vienerius metus darbuotojams taip buvo išmokėta per 8,8 tūkstančio eurų, o valstybė negavo beveik 5,3 tūkstančio eurų mokesčių.

Teisiamųjų suole atsidūrę bendrovės vadovai kaltę neigia.

„Ne viskas yra tiesa, todėl mes tikimės, kad teisme tai paaiškės. Kaltinimai yra pagrįsti prielaidomis, o jos labai dažnai subliūkšta. Manau, laikas parodys, kas šioje istorijoje yra teisus“, – sakė įmonės „Vytauta“ atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.