Trakų r. sulaikyti įžūlūs plėšikai, kurie vogė ir vištas

2016 m. vasario 22 naktį gausios Sostinės policijos pajėgos skubėjo į Trakų rajoną – buvo gautas pranešimas, kad Senųjų Trakų seniūnijos kaime įsibrauta į namą ir sumušta bei apiplėšta senolė.

Trakų r. sulaikyti įžūlūs plėšikai, kurie vogė ir vištas.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Trakų r. sulaikyti įžūlūs plėšikai, kurie vogė ir vištas.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2016, 2:11 PM, atnaujinta May 18, 2017, 7:32 PM

Pareigūnus įpasitikusi 84 metų nukentėjusioji paaiškino, kad apie 1.50 val. nepažįstamas vyras išdaužė virtuvės lango stiklą, pro langą įsibrovė į namą, ją sumušė ir reikalavo pinigų. Įsibrovėlis išvartė name buvusius daiktus, patalynę, drabužius ir, suradęs 100 eurų, pasišalino. Policijos pareigūnams nepavyko nusikaltėlio sulaikyti „karštais pėdsakais“.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus nusikaltimo – plėšimo padaryto įsibraunant į patalpą. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad buvo įsibrauta ne tik į gyvenamąjį namą, bet ir į šalia esantį ūkinį pastatą, iš kur buvo pagrobtas benzininis pjūklas, įvairūs puodai, aštuonios vištos ir vienas gaidys. Nustatyta ir tai, kad nusikaltimą padarė ne vienas, o grupė asmenų. Iš įvykio vietos jie pasišalino automobiliu.

Ištyrę nusikaltimą, pareigūnai atomazgai pasirinko 2016 m. liepos 13 dieną. Ankstyvą rytą, įvairiose Trakų rajono vietose buvo sulaikyti ir į Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybą pristatyti trys įtariamieji, ankščiau teisti minėto rajono gyventojai – 26, 27 ir 37-erių metų amžiaus vyrai. Tyrimo metu nustatyta, kad jauniausias įtariamasis, išdaužęs langą, įsibrovė į namą ir apiplėšė senyvo amžiaus moterį, o kiti du tuo metu iš ūkinio pastato grobė vištas ir gaidį, kuriuos sugrūdo į surastą 40 litrų talpos bidoną. Dalis naminių paukščių dėl to vėliau nugaišo, o kitus įtariamieji suvalgė.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šie asmenys Trakų rajone ir aplinkui esančiuose rajonuose galėjo padaryti ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl nukentėjusių nuo šių įtariamųjų ar turinčių informacijos apie jų nusikalstamą veiklą prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais 8 700 6 5373 arba 8 700 6 5376.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. nustatyta, kad už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.