Emigrantas Anglijoje pripažintas kaltu dėl tautiečio nužudymo

40-metis emigrantas iš Lietuvos Irvingas Makasejevas antradienį Anglijoje pripažintas kaltu dėl tautiečio nužudymo šį sausį. Nuosprendis Lietuvos piliečiui bus skelbiamas penktadienį.

Lietuvos pilietis Irvingas Makasejevas Anglijoje pripažintas kaltu dėl tautiečio nužudymo.<br>Londono policijos/met.police.uk nuotr.
Lietuvos pilietis Irvingas Makasejevas Anglijoje pripažintas kaltu dėl tautiečio nužudymo.<br>Londono policijos/met.police.uk nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2016, 6:04 PM, atnaujinta May 18, 2017, 10:02 AM

Kaip pranešė Londono policija, lietuvis Edgaras Kondrotas buvo rastas negyvas sausio 12 d. Jis mirė nuo daugybinių sužalojimų ir smarkaus vidinio kraujavimo.

Teisme buvo pagarsinta, kad lietuvis, greičiausiai, nužudytas per išgertuves. Tą naktį kartu su E.Kondrotu buvo ir kaltinamasis I.Makasejevas.

Ankstų rytą aplinkinėse gatvėse esančios vaizdo kameros užfiksavo I.Makasejevą. Jis buvo labai lengvai apsirengęs tądien tvyrojusiam šaltam orui ir buvo basas.

Maždaug po dešimties valandų I.Makasejevas pats atvyko į policiją ir pranešė apie savo kambaryje mirusį vyrą. Nurodytu adresu nuvykę pareigūnai rado negyvo Edgaro Kondroto kūną.

Lietuvis buvo sulaikytas. Jis per apklausą pareigūnams sakė, kad jie kartu gėrė. Paskui esą nuėjo miegoti, o atsibudęs I.Makasejevas sugėrovą rado negyvą.

Įtariamasis buvo paleistas už užstatą. Tačiau po kelių dienų policija vyrą vėl sulaikė. Tai buvo padaryta gavus aukos skrodimo išvadas ir susipažinus su visais įkalčiais. I.Makasejevas buvo apkaltintas nužudymu.

Londono policijos Nužudymų ir sunkių nusikaltimų skyriaus detektyvas inspektorius Robas Packas teigia: „Edgaras Kondrotas patyrė brutalią I.Makasejevo ataką. Įtariamasis nuosekliai neigė jam reiškiamus kaltinimus, tačiau įkalčiai, kuriuos mes surinkome, rodo, kad jis įvykdė nužudymą“.

Tuo tarpu teisėjas pareiškė, kad ši byla atskleidė „žiaurumą, su kokiu net teisėjai retai susiduria“.

Bausmė I.Makasejevui bus paskelbta penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.