Vilniaus gatvių chuliganą teismas leido suimti trims mėnesiams

Apie tai policijai pranešė kitas vairuotojas.

Į teismą atvestas vyras slėpė savo veidą.<br>D.Umbraso nuotr.
Į teismą atvestas vyras slėpė savo veidą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2016, 2:39 PM, atnaujinta May 18, 2017, 5:55 AM

Apie tai policijai pranešė kitas vairuotojas.

Ketvirtadienį į teismą atvestą gatvės chuliganą buvo prašoma suimti trims mėnesiams, teismas šį prašymą tenkino.

Lėkė įžūliai ir pavojingai

Automobilį iš vilnietės pagrobęs ir policijos mašiną taranavęs bėglys ketvirtadienio popietę atvestas į Vilniaus miesto apylinkės teismą.

Teisme paaiškėjo, kad gatvėse chaosą kėlęs 34 metų Aleksandras B.  anksčiau teistas aštuonis kartus. Jis policijai gerai žinomas dėl vagysčių ir plėšimų. Iš įkalinimo įstaigos Aleksandras B. buvo išleistas tik vasario mėnesį, bet maždaug prieš mėnesį padarė panašų nusikaltimą – iš moters atėmė automobilį. 

Laukdamas prie užrakintos salės durų,  vyras veidą dengė subintuota ranka ir nepratarė nė žodžio.

Prokurorė prašė jį suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui. Į teismą atvestas vilnietis savo kaltę pripažino, tačiau kai kurias aplinkybes neigė. Jis nepripažino, jog sulaikomas priešinosi policijos pareigūnams. 

Įjungę švyturėlius ir specialiuosius garso signalus Keramikų gatvėje patruliai pradėjo stabdyti įtartiną automobilį, bet vairuotojas nepakluso ir dideliu greičiu nuvažiavo Antakalnio, T.Kosciuškos, Žygimantų gatvėmis.

Jis kirsdavo sankryžas degant raudonam šviesoforo signalui, įvažiuodamas į priešingos krypties eismo juostą, labai pavojingai manevruodavo, blokuodavo aplenkti bandantį policijos automobilį.

Bandė pasprukti šaligatviu

Žygimantų gatvėje, ties Žaliuoju tiltu, bėglys negalėjo pervažiuoti sankryžos, nes degė draudžiamasis signalas ir visose eismo juostose stovėjo automobiliai.

Tada „Hyundai“ pradėjo važiuoti šaligatviu, nors juo ėjo žmonės ir važiavo dviratininkai.

Policijos ekipažas nusprendė blokuoti sankryžos dalį, iš kurios šaligatviu išvažiuos persekiojamas automobilis.

Bet vairuotojas nesustojo, kol neatsitrenkė į tarnybinio policijos automobilio „Volkswagen Jetta“ šoną.

Neturėjo teisės vairuoti

Skubiai pribėgusiems patrulių rinktinės pareigūnams bėglys pasipriešino, bandė smogti kumščiu, todėl buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas ir pažeidėjui uždėti antrankiai.

Paaiškėjo, kad iš sulaikyto bėglio A.B. jau anksčiau atimta teisė vairuoti transporto priemones. Alkoholio matuokliu jam buvo nustatytas 0,86 promilės girtumas. Smarkuolis buvo uždarytas į areštinę.

Degalinėje užpuolė merginą

Pradėjus persekioti bėglį jau buvo žinoma, kad šis vairuotojas tą patį vakarą, apie 19 val., Baltupio gatvėje, degalinės „Statoil“ plovykloje, liepė išlipti merginai iš jos 2011 metais pagaminto automobilio „Hyundai i30“.

Vairuotojai nepaklusus užpuolikas stikliniu buteliu sudavė jai per galvą, paskui kelis kartus smogė į veidą, įlipo į automobilį ir išvažiavo išlauždamas plovyklos pakeliamuosius vartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.