Už dalinę laisvę „agurkiniai“ sumokėjo po 30 tūkst. eurų

Kauno „Agurkinių“ gaujos baudžiamoji byla Klaipėdos apygardos teisme dar nebaigta nagrinėti, tačiau jos baigties visi kaltinamieji lauks laisvėje.

Keturi „agurkiniai“ už grotų jau išbuvo pusketvirtų metų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Keturi „agurkiniai“ už grotų jau išbuvo pusketvirtų metų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 22, 2016, 7:45 PM, atnaujinta May 18, 2017, 1:44 AM

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį patenkino keturių kaltinamųjų, kurie dienas vis dar leido už grotų, prašymus ir sušvelnino kardomąsias priemones.

Saulius Velečka, Norbertas Tučkus, Audrius Petkauskas ir Tadas Petrošius vietoje suėmimo sumokėjo po 30 tūkst. eurų piniginį užstatą, iš jų paimti dokumentai.

Be to, jiems šešiems mėnesiams skirta intensyvi priežiūra – vyrai turės dėvėti elektroninius stebėjimo prietaisus ir neišeiti iš namų. Vienintelė išimtis – dalyvavimas teismo posėdžiuose.

Pradėjus nagrinėti bylą 2014-ųjų lapkritį už grotų buvo aštuoni kaltinamieji. Dar penkiems „agurkiniams“ buvo paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Iki šiol dienas už grotų leidusiems vyrams kardomoji priemonė – suėmimas – buvo paskirta 2013 metų sausio 22 dieną. Nelaisvėje jie jau išbuvo daugiau kaip trejus metus ir šešis mėnesius.

Byla gali tęstis ir kitais metais.

„Esant šioms aplinkybėms didėja tikimybė, jog tokį ilgą laiką laikant asmenį suėmime, tolesnis pačios griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo – termino tęsimas gali būti vertinamas kaip Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 5 straipsnio 3 dalies nuostatų, numatančių teisę į bylos nagrinėjimą per įmanomai trumpiausią laiką bei teisę būti paleistam proceso metu, pažeidimas“, – rašoma teismo nutartyje.

Laisve mėgautis teks atsakingai – pažeidus intensyvios priežiūros sąlygas, nuėmus ar sugadinus elektroninio stebėjimo įtaisą gali būti vėl skirtas suėmimas.

„Agurkinių“ gauja kaltinama ginkluoto susivienijimo organizavimu, didžiulio narkotikų kiekio įgijimu, laikymu ir realizavimu – jų veiklos zona apėmė ne tik Vakarų Europą. Rusiją, Ukrainą, bet ir Pietų Ameriką. Jiems taip pat pateikti kaltinimai dėl nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti.

Teismo nutartis dėl kardomųjų priemonių dar neįsiteisėjusi, ją galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu