Policijai lengviau dalinti lankstinukus, nei gaudyti kišenvagius

Per keturis šių metų mėnesius Šiaulių apskrityje pradėti 458 ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių. Nors lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu bendras vagysčių skaičius sumažėjo – 14,7 proc., tačiau jos ir toliau sudaro apie 20 proc. visų Šiaulių apskrityje užregistruotų nusikalstamų veikų.

Policijai lengviau dalinti lankstinukus, nei išgaudyti kišenvagius.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Policijai lengviau dalinti lankstinukus, nei išgaudyti kišenvagius.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Policijai lengviau dalinti lankstinukus, nei išgaudyti kišenvagius.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Policijai lengviau dalinti lankstinukus, nei išgaudyti kišenvagius.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 27, 2016, 10:07 AM, atnaujinta May 17, 2017, 4:53 PM

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, pastaruoju metu padažnėjo vagysčių iš sodybų ir sandėliukų, iš automobilių, dviračių vagysčių, kišenvagysčių.

Meškuičių seniūnijoje yra vienas patraukliausių, turistų gausiai lankomas Jurgaičių piliakalnis, geriau žinomas kaip Kryžių kalnas. Ši vieta išskirtinė tuo, kad ant piliakalnio sau vietą jau atrado tūkstančiai kryžių, atvežtų ne tik iš pačių atokiausių Lietuvos vietų, bet ir tolimiausių užsienio taškų.

Skaičiuojama, kad būtent rugpjūčio mėnesį Kryžių kalnas sulaukia daugiausiai turistų iš įvairių pasaulio valstybių. Tačiau jų viešnagę ir grožėjimąsi šventa vieta vis dažniau sudrumsčia kišenvagiai.

Pastebėta, jog Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatas gauna vis daugiau skundų, jog būnant Kryžių kalno teritorijoje turistams, ypatingai piliečiams iš užsienio, dingsta piniginės, dokumentai ir kiti vertingi daiktai. Atsižvelgiant į situaciją pradėta vykdyti prevencinė priemonė „Žingsniu pirmiau už vagį“.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai liepos 26 dieną Kryžių kalno teritorijoje bendravo su vietos lankytojais ir įspėjo turistus saugoti savo daiktus. Lankytojams, kurių dauguma buvo užsieniečiai, pasakota, kaip reikėtų saugoti savo daiktus.

Akcentuota, kad nuo kišenvagių geriausiai gelbsti atidumas ir budrumas. Vertingesnius daiktus – pinigines, mobilaus ryšio telefonus patarta laikyti vidinėse kišenėse, rankinės gilumoje, rankines būtina užsegti ir laikyti priešais save.

Turistams pareigūnai dalino atmintines, kaip apsisaugoti nuo vagišių. Taip pat pareigūnai bendravo ir su Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro darbuotojomis ir informavo, jog pastebėjus vagystes nedelsiant skambintų bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.