Vilniaus policija ėmėsi į čigonų taborą važinėjančių taksistų

Vilniaus policija savo pajėgas nukreipė į taksistus, kurie narkomanu vežioja kvaišalų pirkti į čigonų taborą. Penktadienį pareigūnai pranešė apie dar vieną sulaikytą taksistą.

Vilniaus policija ėmėsi į čigonų taborą važinėjančių taksistų.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Vilniaus policija ėmėsi į čigonų taborą važinėjančių taksistų.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-29 14:55, atnaujinta 2017-05-17 11:22

Kaip rašomą Vilniaus apskrities VPK pranešime, trečiadienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai organizavo tikslinę policinę priemonę, kurios metu buvo sulaikytas taksi vairuotojas (gim. 1959 m.) ir dvi moterys (gimusios 1992 m. ir 1991 m.).

Vilniuje, Liepkalnio g. buvo sustabdytas įtarimą sukėlęs taksi automobilis „VW Sharan“, kuris važiavo nuo Salininkų link autobusų stoties. Pareigūnams patikrinus taksi automobilio saloną, jo viduje buvo rasta 12 folijos lankstinukų, įtariama, su narkotine medžiaga – heroinu.

Visi įtariamieji sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Taksi vairuotojui pareikšti įtarimai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl lenkimo vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas.

Moterims pareikšti įtarimai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Už šias nusikalstamas veikas taksi vairuotojui gresia areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų, moterims – areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Atlikę pirminius procesinius veiksmus, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, kartu su kolegomis iš Viešosios tvarkos valdybos Mobiliosios kuopos, atliko neatidėliotiną kratą gyvenamajame name, Vilniuje, Kelmijos Sodų g. Kratos metu buvo rasti 76 folijos lankstinukai, kaip įtariama, su narkotine medžiaga – heroinu, svarstyklės, priemonės narkotinėms medžiagoms fasuoti bei nusikalstamu būdu įgyti pinigai.

Sulaikyti ir į areštinę uždaryti trys vyrai (gim. 1979 m., 1992 m. ir 1979 m.) ir dvi moteris (gimusios 1992 m. ir 1982 m.).

Įtariamiesiems pareikšti įtarimai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Už šią nusikalstamą veiką numatyta laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Šią savaitę tai jau antras kartas, kai Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai sulaiko taksi vairuotoją, kuris teikė pervežimo paslaugas asmenims, žinodamas, kad jie važiuoja įsigyti narkotinių medžiagų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.