Išpuolis prieš pabėgėles Rukloje: įtariamųjų ratas siaurėja

Intensyvi pabėgėlių iš Sirijos ir Irako skriaudikų Rukloje (Jonavos r.) paieška atnešė rezultatų – tiesa, pareigūnai kol kas apie juos kalba tik puse lūpų. „Jau yra pakankamai siaurai apibrėžtas įtariamųjų ratas“, – naujienų portalui lrytas.lt pirmadienio popietę pareiškė Jonavos prokuroras Artūras Bužavas.

Po sirės ir irakietės užpuolimo Pabėgėlių priėmimo centro Rukloje (Jonavos r.) gyventojai sunerimo dėl savo saugumo. Viliamasi, jog nusikaltimą neilgai trukus pavyks išaiškinti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Po sirės ir irakietės užpuolimo Pabėgėlių priėmimo centro Rukloje (Jonavos r.) gyventojai sunerimo dėl savo saugumo. Viliamasi, jog nusikaltimą neilgai trukus pavyks išaiškinti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-24 16:37, atnaujinta 2017-05-10 07:01

Tačiau nusikaltėliai vis dar nėra sulaikyti. Pareigūnai neatskleidžia, ar juos buvo mėginama pirmadienį sučiupti namuose arba kitose vietose. Greičiausiai įtariamieji yra vietos gyventojai.

Paimtos bemaž visos vaizdo kameros, įrengtos viešose Ruklos vietose. Policijos pareigūnai jas jau peržiūrėjo. Buvo apklausta nemažai liudininkų.

Praėjusį trečiadienį du jaunuoliai užpuolė 30 metų sirę ir 24 metų irakietę, grįžtančias pėsčiomis į Pabėgėlių priėmimo centrą iš „Norfos“ parduotuvės. Sutemus moterys buvo apstumdytos, tąsomos už rūbų, chuliganai suplėšė sirės skarelę, sulaužė jos akinius.

Užpuolimas įvykdytas sirės 2 metų sūnaus akivaizdoje – chuliganams prišokus prie moterų, jis sėdėjo vežimėlyje.

Po incidento moterų sutuoktiniai su keliomis dešimtimis kitų pabėgėlių norėjo įvykdyti keršto akciją, tačiau juos laiku nuramino policijos pareigūnai ir Pabėgėlių priėmimo centro darbuotojai.

Praėjusią savaitę į Pabėgėlių rengimo centrą atvyko Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, kuriam karo ir kitų negandų į Lietuvą nublokšti žmonės pasakojo apie savo problemas: nedidelės pašalpos, sunku įsidarbinti, vietos gyventojai demonstruoja savo nedraugišką požiūrį, mokyklose tyčiojamąsi iš pabėgėlių vaikų.

Rukloje šiuo metu gyvena maždaug 185 pabėgėliai. Lietuva iš viso jų yra įsipareigojusi priimti daugiau nei tūkstantį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.