Iš onkologinių ligonių farmacininkei pralobti nepavyko

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras paprašė teismo, kad procesas būtų užbaigtas baudžiamuoju įsakymu, o kyšį brukusiai O.Joniškienei būtų paskirta bauda.

Šiauliuose teismui perduota byla dėl gydytojos papirkimo.<br>J.Butkutės asociatyvi nuotr.
Šiauliuose teismui perduota byla dėl gydytojos papirkimo.<br>J.Butkutės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-27 09:45, atnaujinta 2017-05-10 03:18

Bandymai papirkti buvo nesėkmingi – gydytoja principingai atsisakė dalyvauti tokiame suokalbyje.   Galiausiai įkyri viešnia įkyrėjo taip, kad medikė apie bandymus papirkti pranešė savo vadovams. Po to apie įžūlią papirkinėtoją buvo informuota Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).   Paprašė skirti baudą   Farmacininkė buvo sučiupta su įkalčiais, kai dar kartą pabandė papirkti principingąją gydytoją.   STT tyrimas jau užbaigtas ir bylos medžiaga perduota Šiaulių apylinkės teismui.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras paprašė teismo, kad procesas būtų užbaigtas baudžiamuoju įsakymu, o kyšį brukusiai O.Joniškienei būtų paskirta bauda.

Chirurgas melžė pacientus   Tačiau ne visi Šiaulių medikai tokie principingi. Šių metų birželį teismas įpareigojo šiaulietį chirurgą Algirdą Šukį sumokėti 170 MGL (per 6400 eurų) baudą dėl kyšininkavimo.   Nustatyta, kad 55 metų medikas į Moters ir vaiko kliniką atėjusiems pacientams suleisdavo vaistus, o pinigus susidėdavo į savo kišenę, nors privalėjo įnešti į darbovietės kasą.   STT agentai surinko įrodymų, kad A.Šukiui keliasdešimt eurų kyšiu už paslaugą atsilygino mažiausiai šeši pacientai. Pastarieji nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti ir atsipirko 188-356 eurų bauda, nes pripažino kaltę, be to, už juos buvo laiduota.   Atskleidė korupcijos tinklą   Šiauliuose ir Panevėžyje dirbantis chirurgas A.Šukys įkliuvo pernai žiemą per visoje Lietuvoje surengtą itin didelio masto teisėsaugininkų operaciją.

Per ją buvo sučiuptas būrys Kauno bendrovės „Valentis Pharma“ darbuotojų ir pacientams brangius medikamentus brukę medikai.

Farmacininkai dosniai atsilygindavo medikams, kurie skirdavo ligoniams sinovinio skysčio sąnariams papildus. Pacientai sumokėdavo po porą šimtų eurų, o gydytojai į kišenę susižerdavo daugiau kaip pusę pinigų.   Tyrimo duomenimis, gydytojams papirkti vien per 2014 m. Kauno įmonė galėjo skirti daugiau kaip 145 tūkstančius eurų. Šioje byloje įtarimai dėl kyšininkavimo ar papirkimo pareikšti 49 asmenims. Iš jų 35 – medikai.   Įkliuvo ir ligoninės „caras“   Pernai spalį medikų visuomenę sudrebino dar vienas skandalas – dėl korupcinių nusikaltimų buvo sulaikytas ilgametis Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius ir grupė pavaldinių.   Teisėsaugininkai atlieka tyrimą dėl „caru“ vadinto P.Simavičiaus piktnaudžiavimo, kyšininkavimo, prekybos poveikiu siekant turtinės naudos sau ir artimiesiems, ligoninės lėšų pasisavinimo, neskaidrių viešųjų pirkimų.   Daliai kaltę pripažinusių medikų leista sugrįžti į darbą, o P.Simavičius lieka nušalintas iki pat šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.