Autocisternoje lenkas vietoje alyvos gabeno dyzeliną

Zarasuose pasieniečiai sulaikė Lenkijos pilietį, kuris autocisternoje gabeno beveik 28 tonas kontrabandinio dyzelino, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Autocisternoje lenkas vietoje alyvos gabeno dyzeliną.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Autocisternoje lenkas vietoje alyvos gabeno dyzeliną.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-31 11:12, atnaujinta 2017-05-09 21:15

Penktadienį VSAT Pakrančių apsaugos ir Ignalinos rinktinių Kriminalinės žvalgybos skyrių pareigūnai kartu su Vilniaus ir Panevėžio teritorinių muitinių Mobilių grupių skyrių pareigūnais Zarasuose patikrino vilkiką „MB“ lenkiškais numeriais su puspriekabe, t. y. autocisterna.

Vairuotojo, keturiasdešimtmečio Lenkijos piliečio, pasieniečiams pateikti asmens ir transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi. Patikrinę autocisterną pareigūnai pastebėjo, kad krovinio dokumentuose buvo nurodyti tikrovės neatitinkantys duomenys.

Vietoje nurodytos 27 890 kg tepalų alyvos autocisternoje buvo gabenamas dyzelinas, kuris turėjo būti akcizais apmokestinamas krovinys.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Lenkas po apklausos paleistas. Vilkikas su autocisterna ir dyzelino kroviniu saugomi Pakrančių apsaugos rinktinės Šiaulių užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.