Tarnybiniai šunys pagavo tris kontrabandininkus, vienas jų – slėpėsi medyje

Panaudoję tarnybinius belgų aviganius Pikadorą ir Pandorą pasieniečiai Vilniaus rajone sulaikė tris marijampoliečius ir Vilniaus rajono gyventoją bei 9 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vienas sulaikytųjų bandė pasislėpti medyje, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tarnybiniai šunys pagavo tris kontrabandininkus, vienas jų – slėpėsi medyje<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Tarnybiniai šunys pagavo tris kontrabandininkus, vienas jų – slėpėsi medyje<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2016, 11:05 AM, atnaujinta May 9, 2017, 9:15 PM

Sekmadienį VSAT pareigūnai Vilniaus rajone, netoli sienos su Baltarusija esančio Šilingių kaimo, užfiksavo mišku einančius tris asmenis. Jie nešė į juodą polietileną įvyniotus ryšulius. Link šios vietos nuskubėjo VSAT patruliai ir du kinologai su tarnybiniais belgų aviganiais.

Vienas kinologų su savo augintiniu Pikadoru priartėjo prie užfiksuotos trijulės, vilkėjusios maskuojančią aprangą. Pamatę pasienietį su šunimi vyrai pradėjo bėgti į skirtingas puses. Kinologas jiems nurodė sustoti ir įspėjo bėglius, kad nepaklusus bus panaudotas tarnybinis šuo.

Sprukę vyrai į tai nekreipė dėmesio. Po antro įspėjimo, kuriam irgi nebuvo paklūsta, kinologas paleido Pikadorą. Šis sulaikė vieną pažeidėjų. Čia pat belgų aviganis aptiko 18 ryšulių, kuriuose buvo 9 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Kitų dviejų bėglių persekiojimą tęsė belgų aviganė Pandora. Ji pėdsakais sekė pustrečio kilometro, kol pelkingoje vietovėje prisivijo, o pasieniečiai sulaikė dar vieną pažeidėją.

Trečią bėglį panaudoję šunį pasieniečiai surado įsilipusį į medį – taip jis tikėjosi pasislėpti ir nuo tarnybinių keturkojų, ir nuo VSAT pareigūnų.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 25-erių ir 28-erių Marijampolės bei 21-erių Vilniaus rajono gyventojai. Juos pasieniečiai uždarė į areštinę, o dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestintomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Už tai trijulei gresia baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Cigaretės saugomos Vilniaus rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.