Teismas kaltu paskelbė advokatą priėmusį 20 000 litų kyšį

Antradienį Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad Kauno antrinės teisinės pagalbos advokatų kontoroje dirbantis advokatas E. S. kaltas dėl prekybos poveikiu, praneša Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Teismas kaltu paskelbė advokatą priėmusį 20 000 litų kyšį.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Teismas kaltu paskelbė advokatą priėmusį 20 000 litų kyšį.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2016, 3:54 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:33 PM

Jam skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas tam pačiam laikui ir E. S. per visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį uždrausta išvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Taip pat E. S. uždrausta penkerius metus verstis advokato praktika. Teismas nusprendė, kad nuteistasis turės sumokėti daugiau nei 940 eurų į Asmenų, nukentėjusių nuo nusikaltimų, fondą.

Ikiteisminį tyrimą atlikę STT Kauno valdybos pareigūnai, vadovaujami Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų, nustatė, kad advokatas iš savo ginamosios reikalavo didesnio nei 50 000 litų kyšio, žadėdamas neva paveikti Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją.

Advokatas pažadėjo ginamajai ir jos sutuoktiniui, kad teisėjas neskirs su laisvės atėmimu susijusios bausmės.

Nuosprendyje konstatuota, kad 2014 m. gegužės 27 d. šis advokatas savo darbo kabinete priėmė 20 000 litų – dalį reikalauto kyšio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.