Du vaikus nužudyti pasikėsinusi kaunietė netrukus stos prieš teismą

Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė teismui baudžiamąją bylą, kurioje 42 metų kaunietė kaltinama pasikėsinimu nužudyti du savo mažamečius vaikus, nežymiu jų sveikatos sutrikdymu bei psichotropinių medžiagų platinimu nepilnamečiams.

Prokuratūra baigė tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti du mažamečius vaikus.<br>Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
Prokuratūra baigė tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti du mažamečius vaikus.<br>Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2016, 10:11 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:16 PM

Bylos duomenimis, praėjusių metų lapkritį apsvaigusi nuo alkoholio kaltinamoji pasikėsino į dviejų savo vaikų gyvybę. Motina dviejose vandens stiklinėse ištirpdė ne mažiau kaip 20 vnt. receptinių vaistų tablečių, kurių sudėtyje yra psichotropinės medžiagos alprozalapamo. Šiuos paruoštus tirpalus liepė išgerti mažamečiams vaikams, taip sukeldama realų pavojų jų gyvybei.

Šis įvykis be rimtų pasekmių baigėsi tik atsitiktinai – į moters namus atvyko pažįstamas ir iškvietė greitąją pagalbą. Atvykę medikai suteikė vaikams pirmąją pagalbą, jiems buvo diagnozuotas apsinuodijimas medikamentais.

Tyrimo metu buvo atlikta kaltinamosios teismo psichiatrijos ekspertizė. Nustatyta, kad kaltinamoji tiek nusikalstamos veikos padarymo metu, tiek dabar gali suvokti savo veiksmų prasmę ir juos valdyti.

Mažamečiai vaikai šiuo metu yra atskirai nuo motinos. Moteriai skirtos kardomosios priemonės – įsipareigojimas gyventi atskirai nuo nukentėjusiųjų, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Kaltinamoji ikiteisminio tyrimo metu atsisakė duoti parodymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.