Nemalonumai kauniečiui – privalės grąžinti pinigus Darbo biržai

Kauno apylinkės teismas nusprendė, kad 28 m. kaunietis E.B. Kauno teritorinei darbo biržai turės grąžinti 2866 eurus, kuriuos ji sumokėjo už vyro mokslus – įgytą apdailininko specialybę.

Darbo birža kreipėsi į teismą dėl kauniečio nevykdomų įsipareigojimų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Darbo birža kreipėsi į teismą dėl kauniečio nevykdomų įsipareigojimų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-17 16:04, atnaujinta 2017-04-17 16:56

Teismui pateiktame ieškinyje nurodoma, kad 2014 metų lapkričio pabaigoje Darbo birža ir E.B. sudarė dvišalę mokymo sutartį, kuria Darbo birža įsipareigojo sumokėti už jo pasirinktą profesinį mokymą ir kas mėnesį jam mokėti stipendiją.

Kaunietis pagal šią sutartį pirmiausia turėjo įgyti apdailininko kvalifikaciją. Toliau jam reikėjo per šešis mėnesius arba pačiam susirasti darbą, arba pasinaudoti Darbo biržos pateiktais darbo pasiūlymais, arba tiek pat laiko vykdyti individualiąją veiklą.

Savo parašu E.B. patvirtino, kad jei nesilaikys sutartyje numatytų sąlygų, grąžins už mokslą sumokėtus pinigus.

Apdailininko išsilavinimą vyriškis įgijo, tačiau individualiąja veikla vertėsi vos 3 mėnesius iš reikiamų 6.

Prieš kreipdamasi į teismą Darbo birža geranoriškai ragino vyrą grąžinti pinigus, tačiau jis į tai nereagavo ir įsipareigojimų nevykdė.

Teismas šiuo sprendimu E.B. įpareigojo ne tik Darbo biržai grąžinti pinigus, bet ir sumokėti žyminį mokestį, atlyginti išlaidas už procesinių dokumentų siuntimą.

Sprendime, priimtame už akių, pažymima, kad E.B. įstatymo nustatyta tvarka negali skųsti šio sprendimo apeliacine tvarka, tačiau turi teisę per 20 dienų pateikti jį priėmusiam teismui pareiškimą, jog šis jį peržiūrėtų.

Darbo birža turi teisę per 30 dienų šį sprendimą skųsti Kauno apygardos teismui.

Šiais metais Kauno teritorinė darbo birža teismui pateikė 160 ieškinių dėl skolų už profesinį mokymą. Iš jų 136 bylos yra išnagrinėtos ir prašomos sumos iš skolininkų priteistos. Vienu atveju yra sudaryta taikos sutartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.