Teisiamoji tėškė pažymą apie virusą ir pradingo

Niekaip nepavyksta rasti buvusios Kretingos kredito unijos kasininkės Renatos Neverauskienės, kuri kaltinama iš indėlininkų pasisavinusi apie 233 tūkst. eurų.

Prokurorė V.Skalauskienė (nuotr.) mano, jog kaltinamoji vilkina teismą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Prokurorė V.Skalauskienė (nuotr.) mano, jog kaltinamoji vilkina teismą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Nov 17, 2016, 8:00 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:23 PM

Vakar R.Neverauskienė vėl nepasirodė Klaipėdos apygardos teisme, nors policijai buvo nurodyta ją atvesdinti.

Teisme pasirodė tik R.Neverauskienės advokatas klaipėdietis Robertas Skėrys, kažkaip bendraujantis su nežinia kur esančia kaltinamąja. Juristas pranešė, kad ji serga ir negalės dalyvauti posėdyje.

Keršija ir medikai?

R.Neverauskienė ankstesniame posėdyje irgi nepasirodė be pateisinamos priežasties – per advokatą pranešė, kad jos sveikatos būklė prasta, bet oficialios medikų pažymos apie savo negalias teismui nepateikė.

„Salantų pirminės sveikatos priežiūros centro medikai nusprendė, kad ji yra sveika, ir išgrūdo lauk. Bet ji tikrai blogai jaučiasi, žadėjo pateikti pažymą vėliau“, – tuomet kalbėjo R.Neverauskienės advokatas.

R.Skėrys tokius medikų veiksmus įvertino kaip mažo miestelio sindromą – nuo R.Neverauskienės nukentėjo ir kai kurie Salantų pirminės sveikatos priežiūros specialistai, laikę savo indėlius kredito unijoje.

Po tokių kalbų bylą nagrinėjantis teisėjas Remigijus Preikšaitis paskelbė nutartį dėl kaltinamosios, kuri neatvyko į posėdį be jokios pateisinamos priežasties, prievartinio atvesdinimo.

Greitai gavo pažymą

R.Neverauskienė su šeima gyvena Kretingos rajono Salantų seniūnijoje. Paaiškėjo, kad nesulaukusi tenykščių medikų pagalbos moteris kreipėsi į Šilutės rajono pirminės sveikatos priežiūros centrą.

Trečiadienį teismo posėdyje paviešinta jau Šilutės medikų išduota pažyma, kurioje nurodoma, kad R.Neverauskienė serga virusine infekcija, be to, jai dar nustatyta ir hipertenzinės ligos antroji stadija.

Kretingiškę R.Neverauskienę apžiūrėjo ir jos ligas diagnozavo Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro (ŠPSPC) gydytojas Egidijus Jackevičius. Jis pasirašė ir teismui pateiktą nedarbingumo pažymėjimą.

Jokių ligų neįžvelgė

Teisėjui R.Preikšaičiui tokia pažyma sukėlė abejonių dėl jos teisėtumo. Rengdamasis posėdžiui jis paprašė Šilutės ambulatorijos suteikti papildomų duomenų apie R.Neverauskienės sveikatos būklę.

ŠPSPC vadovybė atsakė, kad niekuo negali padėti, – R.Neverauskienė registruota Salantų pirminės sveikatos priežiūros centre, ten, o ne Šilutėje saugomi visi su jos sveikatos būkle susiję dokumentai.

R.Neverauskienės ligų anksčiau neįžvelgęs ir jos prašyto nedarbingumo pažymėjimo neišdavęs Salantų pirminės sveikatos priežiūros centro vadovas Tomas Kliuderis, regis, nesijaučia nusižengęs mediko etikai.

„Pats apžiūrėjau R.Neverauskienę, jos sveikatos būklė buvo stabili, jokių įtarimų nesukėlė.

Nežinau, ką ji šneka, draugiškai pasišnekėjome ir išsiskyrėme“, – kaltinamosios vizitą prisiminė T.Kliuderis.

Policija negali surasti

Kodėl beveik tuo pat metu R.Neverauskienės sveikatos būklę tyrusių dviejų sveikatos apsaugos įstaigų medikų išvados nesutampa?

„Klauskite ne manęs, o tų, kurie įžvelgė tai, ko aš nemačiau“, – kalbėjo T.Kliuderis.

R.Neverauskienės ligų simptomų nepastebėjęs T.Kliuderis teigė nuo jos šešėlinės veiklos nenukentėjęs: „Kredito unijoje asmeninių indėlių nelaikiau. R.Neverauskienė man – tokia pat pacientė kaip ir kiti.“

Šiuo metu R.Neverauskienė niekur nedirba, nėra socialiai apdrausta, todėl už visas medikų paslaugas jai teko mokėti iš savo kišenės.

Neaišku, koks gydymo režimas skirtas R.Neverauskienei, – teismui pateiktoje gydytojo E.Jackevičiaus pažymoje duomenų apie tai nėra.

Prokurorė Vida Skalauskienė mano, kad moteris tyčia vilkina teismo procesą: „Ji negali niekur išvykti – paimti jos asmens dokumentai. Kaltinamoji slapstosi, jeigu policija jos neatvesdino į teismą.“

Už paslaugą gavo šimto eurų kyšį

* Šiemet balandį susvyravo ilgamečio Šilutės ligoninės Vidaus ligų skyriaus vedėjo Kastyčio Giedriko karjera – jis buvo sučiuptas su 100 eurų kyšiu, kurio pareikalavo iš paciento už nemokamą paslaugą.

* Vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip K.Giedrikas kabinete ant stalo paklotas pinigų kupiūras iš pradžių susišluoja į savo stalčių, o paskui užpildo medicinos dokumento išrašą, kurio prašė pacientas.

* K.Giedrikas kyšį gavo už tai, kad išrašė pažymą, kurią širdies ir plaučių ligomis sergantis šilutiškis pensininkas turėjo pateikti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Neįgalumo ir darbingumo nustatymo komisijai.

* Specialiųjų tyrimų tarnybos nutvertas ir pripažinęs savo kaltę medikas atsipirko baudžiamuoju įsakymu – jam skirta 3690 eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.