Kauno mafiozas prieš žmogžudystę: „Sergu nepagydoma liga, todėl noriu, kad mane prisimintų“

Kraupiais nusikaltimais išgarsėjęs Kauno mafiozas Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas, trečiadienį atsidūrė laisvėje, nors yra įtariamas nužudymo byloje. Jo artimieji įvykdė teismo įpareigojimą ir sumokėjo 20 tūkst. eurų užstatą.

Pareigūnai žadėjo nedelsiant reaguoti, jei būdamas laisvėje M.Mažeika grasintų savo aukos našlei.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Pareigūnai žadėjo nedelsiant reaguoti, jei būdamas laisvėje M.Mažeika grasintų savo aukos našlei.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2016, 5:01 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 5:05 AM

40-metis M.Mažeika lapkričio pradžioje apskundė Kauno apygardos teismo nutartį dėl 30 dienų pratęsto suėmimo termino. Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį jo skundą patenkino.

Aštuonis kartus teistą Kryžkelės gaujos vadeivą nuo belangės išgelbėjo sunki onkologinė liga – pastaruoju metu jis daugiau laiko praleisdavo ne Lukiškių kalėjimo kameroje, o kaliniams skirtoje ligoninėje.

Ištarė baisius žodžius

Sadistišku elgesiu net nusikaltėlių pasaulio atstovus šokiruodavusio bandito paleidimas privertė sunerimti jo 31 metų aukos, tris kartus teisto Igorio Laškevičiaus našlę Kristiną.

Moteris sužinojo, jog prieš Agurkinių gaujai priskirto, šios grupuotės lyderio Sauliaus Velečkos-Agurko buvusio bučiulio I.Laškevičiaus nužudymą, Asilas neva pasakė: „Aš sergu, vistiek mirsiu. Bet prieš mirtį padarysiu kažką, kad mane prisimintų“.

„Negali žinoti, kas jam dar šaus į galvą“, – svarstė našlė.

M.Mažeikos sveikata šiuo metu yra silpna ir jis pats smurtauti tikriausiai nepajėgtų. Tačiau neatmetama, jog mafiozas galėtų pasiųsti kitus žmones, jei sugalvotų kam nors kerštauti.

Žadėjo bėdoje nepalikti

Kauno teisėjai manė, jog būdamas laisvėje, Asilas gali daryti naujus nusikaltimus net ir sirgdamas. Tačiau jų kolegos iš Apeliacinio teismo grėsmės neįžvelgė.

Be užstato pritaikyta dar viena kardomoji priemonė – iš M.Mažeikos paimti asmens dokumentai.

„Jei ši moteris ar kiti asmenys sulauktų M.Mažeikos grasinimų, būtų nedelsiant reaguojama“, – naujienų portalui lrytas.lt tvirtino Kauno prokuroras Marius Venskūnas.

Pareigūnai nelinkę manyti, kad M.Mažeika bandys paveikti I.Laškevičiaus artimuosius ar kitus su byla susijusius žmones, nes tyrimas dėl nužudymo jau beveik baigtas.

Bylą į teismą trukdo perduoti tik M.Mažeikos liga – dėl nuolatinių gydymo procedūrų jis negali susipažinti su tyrimo medžiaga. Jam planuojama skirti ir psichiatrinę ekspertizę.

Paleido kontrolinį šūvį

Didelę įtaką nusikaltėlių pasaulyje turėjusio I.Laškevičiaus kūnas buvo aptiktas 2016 metų kovo 30 dieną pakaunės Šatijų kaime esančiame miškelyje.

Kovo 29-osios pavakare I.Laškevičius išvyko su M.Mažeika iš savo namų Dainavos rajone pasakęs žmonai, jog padės bičiuliui parvežti iš užsienio atgabentą mašiną. Sutuoktinis turėjo grįžti apie 21 valandą.

Kitą dieną jo ieškoti puolę artimieji išgirdo kraupią naujieną.

Kauno mafiozai buvo surengę puotą, kuri baigėsi mirtinu smūgiu kirviu I.Laškevičiui į galvą. Vėliau jam į kaklą buvo paleistas kontrolinis šūvis. Įtariama, jog ginčas kilo spontaniškai.

Nusikaltėliai nuvežė kūną į nuošalią vietovę, o automobilio ir ginklo atsikratė. Įtariama, kad juos paskandino Lapių miestelio apylinkėse.

Be pagrindinio įtariamojo M.Mažeikos policijos kriminalistai sulaikė ir jo bendrininką 31 metų šiaulietį Dainių Paldavičių, priskiriamą prie šio miesto nusikaltėlių pasaulio.

D.Paldavičius buvo paleistas į laisvę už 10 tūkst. eurų užstatą.

M.Mažeika parodymų neduoda, o D.Paldavičius savo kaltę neigia.

Kankino net ir savo draugę

Prieš keletą metų Asilui iškėlus bylą, jis buvo pripažintas nepakaltinamu, o paskui pasveiko ir, įtariama, tęsė savo kruvinus žygius.

Kryžkelės gaujos lyderis M.Mažeika įvykdė ne vieną žiaurų nusikaltimą. Jis kulkomis suvarpė prie senosios Daktarų gaujos priskiriamo Remigijaus Vaičiūno, pravarde Plūgas, kojas ir sudaužė jį beisbolo lazda.

Asilas kankino savo draugę – pjaustydavo jos kūną peiliu ir ant žaizdų pildavo druskos ir degtinės.

Tačiau labiausiai Kryžkelės gaują išgarsino vilkikų grobimai – dėl jos siautėjimo Latvijos verslininkai bijojo vykti į Lietuvą, o kartą šios kaimyninės šalies diplomatai net buvo įteikę mūsų šaliai protesto notą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.