STT agentai sulaikė aukštas pareigas einantį Kauno rajono savivaldybės tarnautoją

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai pirmadienį sulaikė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorių 53 metų Ričardą Pudževelį, kuris įtariamas kyšio paėmimu, ir dar keturis asmenis.

R.Pudževelis įtariamas paėmęs kyšį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Pudževelis įtariamas paėmęs kyšį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Areštinėje atsidūrė R.Pudževelis su žmona.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Areštinėje atsidūrė R.Pudževelis su žmona.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 29, 2016, 11:10 AM, atnaujinta Apr 16, 2017, 9:42 PM

Tarnautojas sulaikytas ne savivaldybės pastate, vėliau STT tyrėjai apklausė R.Pudževelio pavaduotoją. Pasak šaltinių STT, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas neapklaustas ir nebus apklausiamas, nes nesusijęs su šia istorija.

Antradienį R.Pudževelis neatvyko į darbą. Kauno rajono savivaldybės atstovų žiniomis, jis sulaikytas 48 valandoms, areštinėje atsidūrė ir bendrininkavimu įtariama jo žmona. Sulaikytųjų gali būti ir daugiau. 

„Šiuo metu toliau atliekami procesiniai veiksmai – vyksta kratos, vyksta apklausos“, – kalbėjo šaltinis STT. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. 

Tyrimas atliekamas pagal tris baudžiamojo kodekso straipsnius  - kyšininkavimas, papirkimas, piktnaudžiavimas tarnyba. 

Turimais duomenimis, savivaldybės tarnautojas sudarė išskirtines sąlygas bendrovei rekonstruoti  Kauno rajono savivaldybės teritorijoje esančias katilines, o mainais turėjo gauti gyvenamąjį namą Ežerėlio miestelyje. 

Kauno rajono savivaldybės atstovai patvirtino, kad R.Pudževelis buvo sulaikytas dėl galimai padarytų pažeidimų administracijos veikloje.

„Į teisėsaugą dominančius klausimus turėtų būti atsakyta per kaip įmanomą trumpesnį laiką. Kauno rajono savivaldybė sieks užtikrinti, kad šis procesas būtų sklandus, nešališkas ir greitas.

Komentuoti direktoriaus ar kitų administracijos darbuotojų veiksmų, dėl kurių teisėsauga atlieka tyrimą, savivaldybė negali“, – skelbiama savivaldybės pranešime.

Paaiškėjus teisėsaugos tyrimo rezultatams Kauno rajono savivaldybė priims atitinkamus sprendimus ir apie juos informuos visuomenę.

Dalyvaudamas 2015 metais vykusiuose rinkimuose į Kauno rajono tarybą Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktoje deklaracijoje R.Pudževelis nurodė turintis turto ir piniginių lėšų, kurių suma siekia 27 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.