Girtam vairuotojui pagalbos ranką ištiesė jo teta

Kaune pirmas girtas avariją sukėlęs ir pagal sugriežtintą tvarką teisiamas 25 metų vairuotojas Artūras Krušentaitis greičiausiai pasinaudos įstatymų spraga ir išvengs baudžiamosios atsakomybės. Tačiau iš jo gali būti atimtas ir automobilis, ir teisė vairuoti transporto priemones nuo 1 iki 3 metų.

Kaune teisiamas girtas vairuotojas A.Krušentaitis tikriausiai apsaugos savo piniginę – už jį laiduoti sutiko jo teta O.Balandaitė.<br>V.Trainio nuotr.
Kaune teisiamas girtas vairuotojas A.Krušentaitis tikriausiai apsaugos savo piniginę – už jį laiduoti sutiko jo teta O.Balandaitė.<br>V.Trainio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2017, 3:15 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 11:06 AM

Kauno apylinkės teismas antradienį atvertė garsioje duonos gaminių bendrovėje „Fazer Lietuva“ dirbančio A.Krušentaičio baudžiamąją bylą. Dirbantis ir studijuojantis A.Krušentaitis tapo pirmuoju vairuotoju Kaune, patrauktu baudžiamojon atsakomybėn už tai, kad vairavo girtas.

Nauja tvarka vidutiniškai ir sunkiai apgirtusiems vairuotojams įsigaliojo nuo 2017 metų sausio 1-osios. Iki tol jie buvo baudžiami administracine tvarka.

Naujųjų metų rytą vairuodamas „Volkswagen Passat“, A.Krušentaitis rėžėsi į stulpą ir jį smarkiai apgadino. Vaikinui nustatytas vidutinis girtumas (1,97 promilės).

A.Krušentaičio advokatė prašė paskirti laiduotoja jo tetą Odetą Balandaitę.

Kauno prokuroras Mindaugas Šukys tam neprieštaravo, nes pirmą kartą nusikaltęs, žalą atlyginęs ir besigailintis dėl padaryto nusikaltimo asmuo turi teisę būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Teismui buvo pristatyti dokumentai, jog O.Balandaitė yra nepriekaištingos reputacijos – neteista, neturinti galiojančių administracinių nuobaudų, jai nėra iškelta baudžiamųjų bylų.

Tiesa, prokuroras siūlė taikyti baudžiamojo poveikio priemones – konfiskuoti A.Krušentaičiui priklausantį automobilį „VW Passat“ ir trejiems metams uždrausti vairuoti.

A.Krušentaitis teisme pripažino savo kaltę ir tvirtino, jog neatsakinga kelionė jam bus didžiulė pamoka. Kalbėdamas vaikinas net susigraudino. Sprendimą jo byloje teismas skelbs per kitą posėdį. Greičiausiai teismas pritaikys laidavimą, nes ir teisėjas Aurelijus Rauckis linkęs manyti, kad įstatymai leidžia tai padaryti.

Jei vaikinas per metus padarytų naują nusikaltimą, laidavimas būtų nutrauktas ir jam tektų atsakyti už abu nusikaltimus.

Pritaikius laidavimą baudžiamoji byla nutraukiama, todėl negalima skirti piniginės baudos.

Paradoksas – tiems vairuotojams, kuriems nustatomas lengvas girtumas, reikia pakratyti piniginę, nes jie ir toliau baudžiami administracine tvarka. Iškėlus administracinę bylą laidavimas negalimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.