Policija įspėja: sukčiai nusitaikė į įmonių buhalterius

Sukčiai tampa vis gudresni ir ieško naujų būdų apgaulėms įvykdyti. Pastaruoju metu plinta naujas būdas, kai bandoma apgauti įmonių ar įstaigų buhalterius, praneša Alytaus apskrities VPK.

Policija įspėja: sukčiai nusitaikė į įmonių buhalterius.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Policija įspėja: sukčiai nusitaikė į įmonių buhalterius.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-13 14:30, atnaujinta 2017-04-12 06:08

Pirmas toks atvejis įvykis Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate užregistruotas 2016 spalio 28 d., kai pareigūnus kreipėsi uždarosios akcinės bendrovės direktorius, kuris nurodė, kad sukčiai apgavę buhalterį, iš įmonės banko sąskaitos pagrobė 20 tūkst. eurų, už neva suteiktas paslaugas.

Sausio 13 d. buvo gauti dar du pranešimai, kad sukčiai tokiu būdu bandė apgauti dviejų, Alytuje įsikūrusių, vaikų lopšelių darželių, buhalteres. Laimei, darbuotojos neužkibo ant kabliuko.

Naujas sukčių scenarijus toks: susikūrę netikrą elektroninį paštą įmonės vadovo vardu, buhalteriui parašo laišką, kad šis privalo tam tikrą pinigų sumą pervesti į nurodytą sąskaitą. Taip apgaulės būdu iš įmonių ir įstaigų išviliojamos didelės pinigų sumos.

Policija primena, kad telefonu ar elektroniniu paštu niekuomet nepateikite tik sąskaitos savininkui žinomų prisijungimo prie internetinės bankininkystės ar mokėjimo kortelės slaptažodžių atliekamoms procedūroms spręsti. Tokių duomenų griežtai negalima perduoti jokiems tretiesiems asmenims – tai tik sąskaitos savininkui žinoma informacija. Taip pat policijos pareigūnai niekuomet neprašo pinigų tam, kad jūsų artimieji išvengtų gresiančios atsakomybės.

„Primygtinai įspėjame, sulaukus panašaus pobūdžio skambučių, jokiu būdu nesuteikti prašomos informacijos. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami kreipkitės į artimiausią policijos įstaigą arba skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112“, – rašoma policijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.