Už sutuoktinės nužudymą – 8 metai už grotų

Aukščiausiasis Teismas antradienį paskelbė, kad žemesnių instancijų teismai pagrįstai pripažino, kad Vilniaus rajono gyventojas Vikentijus Svatkovskis nužudė savo sutuoktinę.

Už sutuoktinės nužudymą – 8 metai už grotų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Už sutuoktinės nužudymą – 8 metai už grotų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2017, 4:22 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 1:02 AM

„Teismas patikrino žemesnių instancijų teismų sprendimus, jų pagrįstumą. Jis nužudė savo žmoną, buvo paneigta, kad žmoną galėjo nužudyti kiti, pašaliniai asmenys – Franekas, taip pat esą sutuoktinė galėjo būti sužalota arklio“, – sakė Aukščiausiojo Teismo teisėjas Aurelijus Gutauskas.

58 metų Rukainių kaimo gyventojas turės kalėti 8 metus. Teismai nesutiko jo atleisti nuo bausmės dėl ligos, nes tam nėra pagrindo.

Bylos duomenimis nustatyta,V. Svatkovskis 2014 metų spalio 7-14 dienomis, tiksliai nenustatytu metu, savo namuose, sutuoktinei sudavė ne mažiau kaip 5 smūgius į veidą, pilvą, taip padarydamas sunkius sužalojimus, nuo kurių moteris lapkričio 20 dieną mirė ligoninėje. Apie 30 metų su sutuoktine gyvenęs vyras neigė jam pateiktus kaltinimus.

Teismai nustatė, kad nebuvo surinkta jokių duomenų, kad moterį galėjo sužaloti tariamas jos meilužis – taksistas, kurį V. Svatkovskis esą aptiko su sutuoktine namuose. Taip pat nenustatyta, kad moterį būtų sužalojęs sodyboje bėgiojęs arklys.

Nužudytosios sūnui V. Svatkovskis turės sumokėti 5 tūkst. eurų žalos. Didesnės sumos teismai nepriteisė, nes sūnaus moteris neaugino nuo 12 metų ir nuolat girtuokliavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.