Įkliuvo ir plėšikai, ir ginklų fanatikas

Kelmiškis Vladas Bernotas jau 10 mėnesių už grotų laukia, kada bus pradėta nagrinėti byla dėl jo aistros ginklams. 53 metų vyrui belangė – įprastas dalykas. Pastarąjį sykį jis buvo nuteistas kalėti 15 metų.

Atlikęs 15 metų laisvės atėmimo bausmę kelmiškis V.Bernotas vėl ėmėsi to paties – jo namuose policijos pareigūnai aptiko įvairių ginklų ir sprogmenų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Atlikęs 15 metų laisvės atėmimo bausmę kelmiškis V.Bernotas vėl ėmėsi to paties – jo namuose policijos pareigūnai aptiko įvairių ginklų ir sprogmenų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Jan 19, 2017, 7:12 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:49 PM

Šį kartą V.Bernotas įkliuvo, kai policija ištyrė ginkluotų plėšikų, kurių taikiniu buvo tapę galvijų supirkėjai, bylą.

Užpernai gruodžio pabaigoje Tverų miestelyje netoli Rietavo buvo užpulti ir medžiokliniu šautuvu apšaudyti du vyrai, atvykę į susitikimo vietą nusipirkti gyvulių.

Apšaudė automobilį

Apie parduodamus galvijus vyrai perskaitė skelbimą spaudoje.

Tačiau sandėris baigėsi ne taip, kaip jie tikėjosi, – buvo nuvilioti į nuošalią vietą prie Lopaičių piliakalnio, kur neva suginti gyvuliai. Tai buvo pasala.

Nepažįstamas vyras išsitraukė ginklą ir pareikalavo atiduoti atsineštus pinigus – 10 tūkst. eurų.

Gyvulių supirkėjai pamėgino sprukti, bet į jų automobilį pasipylė šūviai. Nuvažiavęs kelis šimtus metrų automobilis sustojo, tačiau užpuoliko pėdos jau buvo ataušusios. Mašina liko apgadinta, žmonės nenukentėjo.

Sulaikė du įtariamuosius

Netrukus Telšių rajono Baginų kaime, netoli savo namų, buvo sulaikytas 24 metų rietaviškis Marius N. Pas jį rastas per užpuolimą panaudotas nupjautvamzdis, šoviniai, kaukė, aukoms rišti skirti reikmenys.

Septynis kartus už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimą ir kūno sužalojimą jau teistam vyrui pareikšti įtarimai dėl ginkluoto pasikėsinimo pagrobti didelės vertės svetimą turtą. Leidimo ginklui jis neturėjo.

Įtariama, kad suplanuoti ir įvykdyti nusikaltimą jam padėjo anksčiau taip pat teistas 40 metų telšiškis Remigijus M. Jis paskolino užpuolikui neteisėtai laikomą šautuvą ir šaudmenų.

Per kratą pas kaltinamąjį surastas dar vienas neteisėtai laikomas šautuvas ir šoviniai.

Nepakeitė gyvenimo būdo

Aiškinantis, iš kur gauti ginklai ir šaudmenys, į pareigūnų akiratį vėl pakliuvo V.Bernotas.

Jis buvo neseniai atlikęs griežtą bausmę už tai, kad prisidėjo prie tragedijos, kai nugriaudėjus sprogimui Mokesčių inspekcijoje Šiauliuose viena moteris žuvo ir keliasdešimt buvo sužeista.

Atlikęs bausmę vyras nesugebėjo pakeisti gyvenimo būdo.

Atliekant kratą pas jį buvo aptikta pistoletų, revolverių, šautuvų, daug įvairaus kalibro šovinių, savadarbis pistoletas-kulkosvaidis, keturi sviediniai ir maždaug du kilogramai trotilo.

Visa tai V.Bernotas saugojo Kelmės rajone, kur gyvena jo motina, kai ką – savo namuose Šiauliuose ir savo automobilyje „Renault Laguna“.

Už ginkluotą apiplėšimą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 10 metų.

Už neteisėtą šaunamųjų ginklų, šaudmenų ar sprogstamųjų medžiagų laikymą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 8 metų.

V.Bernotas teismo laukia už grotų. Kitiems dviem kaltinamiesiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.