Galimos korupcijos Panevėžio rajone tyrime – šeši įtariamieji

Teisėsaugos tyrime dėl galimo

Galimos korupcijos Panevėžio rajone tyrime – šeši įtariamieji.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Galimos korupcijos Panevėžio rajone tyrime – šeši įtariamieji.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 9:28 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:13 PM

„Šiuo metu įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu pateikti šešiems asmenims, trys iš jų yra savivaldybės, trys – privačios vienos bendrovės darbuotojai, visiems pritaikyta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti“, – BNS sakė STT atstovė Renata Saulytė.

STT apie pradėtą tyrimą pranešė trečiadienį. Pareigūnai iš Panevėžio rajono savivaldybės administracijos paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų, taip pat atliktos kratos kai kurių asmenų darbo vietose bei namuose. Anksčiau skelbta, kad bent dalis asmenų buvo sulaikyti.

Įtariama, kad kai kurie Panevėžio rajono savivaldybės administracijos valstybės tarnautojai galėjo sudaryti palankias sąlygas vienam pirkimų dalyviui, jis esą dėl neskaidrių viešųjų pirkimų proceso laimėdavo konkursus ir gaudavo finansinę naudą. Tyrimo duomenimis, už tai Panevėžio rajono savivaldybės administracijos darbuotojams galėjo būti atsilyginta kyšiais.

STT procesinius veiksmus atliko ir ketvirtadienį bei penktadienį. Neatmetama, kad įtarimai gali būti pateikti ir kitiems asmenims.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūra. Prokurorai teigia, kad tiria galimą piktnaudžiavimą vykdant keliasdešimt pirkimų, jų bendra vertė gali siekti daugiau nei 1,9 mln. eurų.

Panevėžio rajono meras šiuo metu yra ligoninėje. BNS jis teigė, kad dėl širdies problemų į gydymo įstaigą buvo paguldytas pirmadienį.

„Žinau tiek, kiek spauda. Neturėčiau būti susijęs“, – teigė jis, paklaustas, ar yra informuotas apie tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.