Laimutei Kedienei teks prisiminti šmeižtą prokurorą

Du teistumus jau turinti, dėl anūkės tvirkinimo teismo suolą trinanti Laimutė Kedienė netrukus peržengs dar vieno teismo slenkstį – bus teisiama dėl buvusio prokuroro Kęstučio Betingio persekiojimo.

Kauno apygardos prokuratūrai vadovavęs K.Betingis ilgai nekreipė dėmesio į L.Kedienės skleidžiamą šmeižtą, bet galiausiai šio pareigūno kantrybė trūko.
Kauno apygardos prokuratūrai vadovavęs K.Betingis ilgai nekreipė dėmesio į L.Kedienės skleidžiamą šmeižtą, bet galiausiai šio pareigūno kantrybė trūko.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

2017-01-20 06:28, atnaujinta 2017-04-11 21:30

Nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės motina 71 metų L.Kedienė bus teisiama ketvirtą kartą.

Kauno prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje šiai Garliavos gyventojai pareikšti kaltinimai dėl valstybės simbolių išniekinimo, buvusio prokuroro K.Betingio šmeižimo ir pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

Išgalvotos pedofilijos skandalo įkarštyje tuomet Kauno apygardos prokuratūrai vadovavęs K.Betingis buvo tapęs bene vienu didžiausių L.Kedienės, jos dukters Neringos ir vadinamųjų violetinių veikėjų priešų.

Nepaklusęs N.Venckienės reikalavimams kuo greičiau perduoti tuomet Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu kaltinto Andriaus Ūso bylą teismui K.Betingis užsitraukė pedofilijos skandalo kūrėjų nemalonę.

Prokuroras ne kartą buvo kaltinamas išgalvoto pedofilų klano dangstymu, įvairiais kitokiais nusikaltimais, bylų vilkinimu.

N.Venckienė ir L.Kedienė savo interviu jį viešai vadindavo pedofilu.

Į prieš jį rengiamus išpuolius K.Betingis ilgai nekreipė dėmesio, todėl nebaudžiamos pasijutusios moterys žengė dar toliau – apkaltino prokurorą nužudžius Drąsių Kedį.

Nors Lietuvos ir Švedijos ekspertai nustatė, kad D.Kedys mirė girtas užspringęs savo paties skrandžio turiniu, L.Kedienė 2010 metų rugpjūtį tuomet Generalinei prokuratūrai vadovavusiam Dariui Valiui įteikė prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą K.Betingio atžvilgiu.

„Man atrodo, kad jis gali būti prisidėjęs prie sūnaus nužudymo, jis galėjo dalyvauti jį tardant ir kankinant“, – kaltinimus prokurorui metė L.Kedienė.

Žurnalistų paklausta, ar turi įrodymų, kad K.Betingis yra prisidėjęs prie D.Kedžio mirties, L.Kedienė atsakė savo mėgstama fraze, kad visus įkalčius sunaikino pedofilų klanas, o jei K.Betingis jaučiasi apšmeižtas, gali paduoti ją į teismą.

Į teismą K.Betingis nesikreipė, tačiau surašė prašymą prokuratūrai pradėti L.Kedienės atžvilgiu baudžiamąją bylą dėl šmeižto, įžeidimo ir melagingo apkaltinimo nusikaltimo padarymu.

Tyrimas buvo atliekamas Panevėžio apylinkės prokuratūroje, tačiau kai buvo nuspręsta visas bylas, kuriose figūruoja N.Venckienės pavardė, sujungti, jis buvo perduotas Kauno apygardos prokuratūrai.

L.Kedienei taip pat teks atsakyti už piketą, 2010 metų vasario 1 dieną surengtą prie Kauno apygardos prokuratūros, kurio metu N.Venckienės sūnus kartu su Audronės Skučienės anūkais sudainavo iškraipytą Lietuvą himną.

Perdirbtame himne teigta, kad Lietuva yra pedofilų žemė, kurioje net ir praeityje buvo prievartaujami vaikai.

Ketvirtoji L.Kedienės byla buvo perduota Kauno apylinkės teismui, tačiau daliai teisėjų nusišalinus nuo jos nagrinėjimo, nuspręsta, kad kaltinamąją turėtų teisti Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Teisiamųjų suolas – ne naujiena

* Pirmą kartą į teisiamųjų suolą L.Kedienė sėdo 2012-aisiais dėl 2010 metų lapkričio 17 dieną Panevėžio apylinkės teisme ištartų žodžių: „Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir perskaitė nutartį.“

* Dėl nepagarbos teismui jai buvo skirta 2600 litų bauda.

* 2014 metais L.Kedienė buvo pripažinta kalta, nes trukdė antstolei Sonatai Vaicekauskienei įvykdyti teismo sprendimą, ir užsidirbo 3250 litų baudą.

* Kaltais šioje byloje taip pat buvo pripažinti ir jos sesuo A.Skučienė bei vyras Vytautas Kedys, kuris taip pat yra nuteistas dėl melagingų parodymų davimo.

* Tais pačiais metais L.Kedienė į teisiamųjų suolą sėdo dėl pagrindinio Kauno žudynių bylos liudytojo Mindaugo Žalimo šmeižimo. M.Žalimą ji apkaltino nužudžius jos sūnų D.Kedį.

* Trečiojo teistumo L.Kedienė išvengė, kai sumokėjo M.Žalimo reikalaujamą sumą ir byla buvo nutraukta.

* Kauno apylinkės teisme vis dar nagrinėjama byla, kurioje L.Kedienė, V.Kedys ir jų kaimynė Olga Girdauskienė kaltinami tvirkinę L.Stankūnaitės mažametę dukterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.