Buvusiam policijos nuovados viršininkui uždrausta net prisiartinti prie žmonos

Popiežiaus Benedikto XVI palaiminimą gavusio buvusio Kauno policijos pareigūnas Gintauto Kvietkausko biografijoje atsirado įrašas apie teistumą. Kauniečiui teismas taip pat uždraudė 9 mėnesius artintis prie žmonos.

Teismo nuosprendis G.Kvietkausko nenudžiugino.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismo nuosprendis G.Kvietkausko nenudžiugino.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismo nuosprendis G.Kvietkausko nenudžiugino.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismo nuosprendis G.Kvietkausko nenudžiugino.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismo nuosprendis G.Kvietkausko nenudžiugino.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismo nuosprendis G.Kvietkausko nenudžiugino.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 2:03 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:52 PM

Buvęs Petrašiūnų policijos nuovados viršininkas G.Kvietkauskas 2015-ųjų rugsėjį surengė išskirtinį pasirodymą: sumušė žmoną, grasino susprogdinti namą ir nušauti visus, kas brausis į buto vidų.

Policijos pareigūnai beveik pusdienį įkalbinėjo buvusį kolegą nekrėsti kvailysčių ir šis galiausiai pasidavė. Derėtis su buvusiu pavaldiniu, kuris vos prieš mėnesį nusivilko tarnybinę uniformą, atvyko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Darius Žukauskas.

Iš viso šioje operacijoje dalyvavo 38 pareigūnai. Skaudžių pasekmių tąkart pavyko išvengti. Įtariamajam nustatytas lengvas (0,91 promilės) girtumas, paimti 3 legaliai laikomi ginklai.

Pernai liepą Kauno apylinkės teismas G. Kvietkauską pripažino kaltu pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius ir skyrė 7908 eurų baudą ir 10 mėnesių apribojo laisvę, uždraudžiant jam bausmės atlikimo laikotarpiu bendrauti su nuo jo nukentėjusia žmona ar lankytis jos gyvenamojoje, darbo vietose.

Taip pat uždraudė jam turėti, naudoti, įgyti saugoti pačiam ar perduoti saugoti kitiems asmenims visų kategorijų bei rūšių šaunamuosius ir nešaunamuosius ginklus ir šaudmenis.

Kauno apygardos teismas laisvės apribojimo laiką sutrumpino iki 9 mėnesių, o baudą sumažino iki 1883 eurų. Teismo nuomone, žemesnės instancijos teismas neįvertino teisiamojo gaunamų pajamų, amžiaus, sveikatos būklės ir teigiamos charakteristikos.

G.Kvietkauskas kaltės niekada ir nepripažino ir sakė tikėjęsis išteisinimo. Vis tik buvęs pareigūnas nudžiugo bent jau dėl kelis kartus sumažintos baudos. Kaunietis tikino, kad visos šios istorijos įpūtėja – jo žmona, o kilę problemos susiję su šeimos turtiniais reikalais. G.Kvietkauskas lig šiol su žmona nėra išsituokęs.

„Aš net negaliu negaliu šito padaryti, nes teismas uždraudė prie jos artintis“, – kalbėjo vyras. G.Kvietkauskas daugelį metų vadovavo Kauno Panemunės policijos komisariato Petrašiūnų nuovadai, tačiau jo tarnyboje būtų tiek garbingų, tiek keistų momentų. Prieš pat skandalingąjį įvykį 55 metų pareigūnas išėjo į pensiją.

Turbūt įsimintiniausia G.Kvietkausko biografijos detalė – 2006 metais tuometinio popiežius Benedikto XVI jam perduotas dieviškasis palaiminimas ir padėka už ilgametę paramą vaikų dienos centrams, už atjautą ir supratimą sunkiai gyvenančių vaikų šeimoms.

2010-ųjų gegužę sunkiai suvokiamu elgesiu G.Kvietkauskas sublizgėjo po to, kai savo namuose nusižudė žinomas Kauno verslininkas, buvęs statybų bendrovės „Mitnija“ vadovas Antanas Gureckis.

Jo našlė Violeta Gureckienė vėliau teisme pasakoje, kad nešinas žvakėmis ir gėlėmis nuovados vadovas šeimos namuose pasirodė tą pačią dieną. Tai pernelyg nenustebino, nes G.Kvietkauskas maždaug dešmt metų pažino A.Gureckį, vyrai dažnai bendraudavo. Labiau stebino pareigūno kalbos.

Pasak V.Gureckienės, nuovados vadovas pareiškė esą jos vyras netinkamai nusišovė. „Reikėjo šauti į galvą, nes kai taikai į širdį, dar apie 20 minučių būni gyvas“, – pareigūno neva pasakytus žodžius citavo verslininko našlė.

G.Kvietkauskas dar pasvarstė, kas iš jų šeimos narių gali tapti kitu taikiniu, ar moteris nebijo išeidama palikti vienų namų. Kaunietei pareigūno žodžiai priminė grasinimus, todėl V.Gureckienė parašė skundą tuometiniam policijos generaliniam komisarui Vizgirdui Telyčėnui.

Tarnybinį patikrinimą atlikę Kauno apskrities VPK darbuotojai nustatė, kad G.Kvietkauskas pažeidimų nepadarė, tačiau elgėsi neetiškai, netaktiškai, pažeidė Lietuvos policijos pareigūno etikos kodekso nuostatas.

Jis toliau liko vadovauti nuovadai, o 2014-ųjų pavasarį 25-ųjų Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos metinių proga Lietuvos sporto universitetas G.Kvietkauskui įteikė aukso garbės ženklą – aukščiausią universiteto apdovanojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.