Netikra 500 eurų kupiūra atsiskaičiusi šiaulietė pati pasidavė policijai

Netikrą 500 eurų kupiūrą gavusi ir ja parduotuvėje atsikračiusi moteris pati pasidavė policijai, kai žiniasklaidoje išvydo vaizdo su savimi.

Netikra 500 eurų kupiūra atsiskaičiusi šiaulietė pati pasidavė policijai.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Netikra 500 eurų kupiūra atsiskaičiusi šiaulietė pati pasidavė policijai.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 11:32 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:09 PM

Kaip pranešė Šiaulių apskrities VPK, dar sausio 13 d., Šiauliuose, į prekybos centre „Saulės miestas“, esančią avalynės ir galanterijos parduotuvę „Danija“ užsuko moteris, kuri įsigijo batus, už juos sumokėjusi netikra 500 eurų kupiūra.

Parduotuvės pardavėjoms, tik vėliau kilo įtarimas, kad tai netikri pinigai. Ant šio banknoto nedidelėmis raidėmis rusų kalba buvo parašyta, jog tai suvenyrinis pinigas. Tą pačią dieną kreiptasi į policiją.

Pareigūnai vaizdo medžiagą iš prekybos centro pateikė žiniasklaidai ir dar pačią dieną sulaukė skambučio. Skambino moteris, kuri išvydusi save vaizdo įraše, nusprendė prisistatyti policijai.

Paaiškėjo, kad tai 45 metų moteris, dirbanti vienoje iš miesto parduotuvių, prekiaujančių saldumynais. Apklausos metu ji paaiškino, kad sausio 12 d. dirbdama parduotuvėje, iš pirkėjos, kurio neįsidėmėjo, gavo 500 eurų banknotą.

„Pinigo“ spalva, nominalo, banknoto dydis jai nesukėlė įtarimų, todėl jį priėmė. Tik vėliau paaiškėjus, jog tai netikri pinigai, nusprendė banknotu atsikratyti.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Anksčiau moteris nėra buvusi nei bausta, nei teista. Dabar jai pareikšti įtarimai dėl netikrų pinigų realizavimo ir sukčiavimo.

Už padarytą nusikalstamą veiką gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.