Moterį nužudęs ignalinietis Vitalijus Baliko kalės 12 metų

Panevėžyje nuosprendį dėl nužudymo išgirdo 35 metų Ignalinos rajono gyventojas Vitalijus Baliko. Pasmaugtą moterį rado į namus grįžęs jos paauglys sūnus, o įtariamasis buvo sulaikytas po kelių dienų slapstymosi, pranešė prokuratūra.

Moterį nužudęs ignalinietis Vitalijus Baliko kalės 12 metų.<br>Utenos apskrities VPK nuotr.
Moterį nužudęs ignalinietis Vitalijus Baliko kalės 12 metų.<br>Utenos apskrities VPK nuotr.
Moterį nužudęs ignalinietis Vitalijus Baliko kalės 12 metų.<br>Utenos apskrities VPK nuotr.
Moterį nužudęs ignalinietis Vitalijus Baliko kalės 12 metų.<br>Utenos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 27, 2017, 2:11 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:19 AM

Kaip jau skelbė lrytas.lt, sukrečiantį vaizdą vieno Ignalinos rajono kaimo nepilnametis gyventojas pamatė pernai, vasario 22-osios rytą. Savaitgalį pas močiutę nakvojęs paauglys, pirmadienį prieš pamokas grįžęs į namus, rado lovoje gulinčią nebegyvą savo 45 metų motiną.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad ji pasmaugta. Be to, prieš mirtį moteris buvo patyrusi smurtą.

Įtarimai dėl nužudymo iškart krito ant aukos sugyventinio Vitalijaus Baliko, kuris ir anksčiau buvo smurtavęs prieš moterį. Tačiau vyras po nusikaltimo dingo, teko skelbti jo paiešką. Policijos pareigūnai įtariamąjį, besislepiantį kaimo daugiabučio rūsyje, surado po trijų dienų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos tyrėjai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė.

Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir teisme V. Baliko neigė tyčia nužudęs savo draugę. Vyras tvirtino, kad moteriai kaklą tik spustelėjo, o sumušimai ant jos kūno atsirado, kai, draugei nustojus kvėpuoti, bandė ją gaivinti.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi prokurorė J. Sabaliauskienė tokią kaltinamojo versiją teisėjų kolegijos prašė vertinti kritiškai, kaip siekimą sušvelninti savo teisinę padėtį. Prokurorės teigimu, šią kaltinamojo versiją paneigia surinkta bylos medžiaga, liudytojų parodymai, teismo medicinos eksperto išvados.

„Tai nebuvo pirmas smurto atvejis. Prieš metus iki nužudymo, 2015 metų vasarį kaltinamasis jau buvo stipriai šią moterį sužalojęs – sulaužęs šonkaulius, sumušęs veidą. Tačiau nukentėjusioji sugyventiniui atleido, po kelių mėnesių vėl ėmė su juo bendrauti“, – sakė prokurorė.

Sausio 27 dieną Panevėžio apygardos teismo baudžiamųjų bylų kolegija paskelbė V. Baliko apkaltinamąjį nuosprendį. Pripažintam kaltu dėl tyčinio savo šeimos nario nužudymo ir dėl ankstesnio šios moters sumušimo ignaliniečiui skirta 12-kos metų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.