Vieną žmogų užmušė kirviu, antrą – plaktuku

Kauno apygardos teismas paskelbė jau antrą nuosprendį už nužudymą Latvijos piliečiui 48 metų Edgarui Baltiniui – jam skirta 25 metų laisvės atėmimo bausmė.

Teismas paskelbė nuosprendį antrą žmogų nužudžiusiam vyrui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismas paskelbė nuosprendį antrą žmogų nužudžiusiam vyrui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2017, 1:10 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:49 PM

Latvis nuteistas už Artūro Buganausko nužudymą Marijampolės pataisos namuose. 2015-ųjų lapkritį E.Baltinis ūkio aptarnavimo padalinio kieme nuteistajam maždaug 5 kartus smogė plaktuku į galvą ir šis po kelių dienų mirė ligoninėje.

Išklausyti nuosprendžio E.Baltinis nebuvo pristatytas, nes šiuo metu gydomas ligoninėje.

Nagrinėjant bylą teisme E.Baltinis kaltu prisipažino iš dalies ir paaiškino, kad pataisos namuose dirbo kirpėju, o A.Buganauskas – siuvėju šalia esančiose patalpose.

Abu nuteistieji bendraudavo. E.Baltinis siuvėjui buvo paskolinęs plaukų kirpimo mašinėlę, o po vakarienės atėjus į siuvėjo darbines patalpas, šis jam paaiškino neva plaukų kirpimo mašinėlę kažkas pavogė.

Latvis tokiu paaiškinimu nepatikėjo, užpyko ir vyrai susiginčijo. E.Baltinis labai supyko, kai keiksmažodžiais buvo įžeisti jo šeimos nariai. Teisiamasis tikino net neprisimenantis, kaip sudavė bičiuliui plaktuku, tačiau neneigė galėjęs tai padaryti.

Įkalinimo įstaigoje latvis taip pat atsidūrė už nužudymą. 2013-aisiais Jonavos rajone, Užusalių kaime būdamas apsvaigęs nuo alkoholio jis konflikto metu sudavė 61 metų A. J. K. kirviu ne mažiau kaip 29 smūgius į įvairias kūno vietas. Vyras nuo patirtų sužalojimų iškart mirė.

Tą pačią dieną jis nužudytojo sugyventinei į krūtinę įrėmė atsuktuvo smaigalį. Motiną bandė ginti mažametė jos dukra, tačiau vyras mergaitę pastūmė rankomis ir ši nugriuvo ant grindų, taip pat tempė už plaukų ir keliskart smogė ranka.

Tuomet E.Baltinis jas parvertė ant lovos ir laikydamas prispaustas atsuktuvu sudavė ne mažiau kaip šešis smūgius moteriai į pilvą, kaklą, krūtinę, o mažametei lipnia juosta surišo rankas bei užklijavo burną, reikalavo vartoti alkoholį, įrėmė atsuktuvo smaigalį į krūtinę.

Nusikaltėlis pagrobė nukentėjusiųjų mobiliojo ryšio telefonus ir spruko. Po mažiau nei paros pavojingas recidyvistas buvo sučiuptas policijos pareigūnų, o 2014-ųjų gruodį Kauno apygardos teismas jam skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.