Po Kėdainių tragedijos pasipylė pranešimai: artimieji smurtauja prieš vaikus

Policijos pareigūnai gauna vis daugiau pranešimų apie smurtą prieš vaikus ir nepilnamečius. Apie tai byloja Policijos departamnto siunčiama įvykių suvestinė.

Moteris teigė, kad prieš jos aštuonmetę dukrą smurtavo patėvis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Moteris teigė, kad prieš jos aštuonmetę dukrą smurtavo patėvis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2017, 8:22 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 11:32 AM

Ketvirtadienio pranešime departamentas informavo apie galimai nuo smurto nukentėjusius devynis nepilnamečius.

Penktadienį Rokiškio rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriuje gautas nepilnamečio (g. 1999 m.) skundas dėl tėvo (g. 1979 m.) ir pamotės (g. 1977 m.) netinkamo elgesio jo atžvilgiu.

Nepilnametis nurodė, kad dieną prieš tai Rokiškio r., Sodelių k., namuose, tėvas ir pamotė prieš jį naudojo smurtą ir taip sukėlė jam fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Trečiadienį Klaipėdos apskr. VPK Kretingos r. PK gautas Kretingos rajono savivaldybės administracijos vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pranešimas, kad pokalbio metu su nepilnamete (g. 2006 m.), ji papasakojo, kad pirmadienį Kretingoje, Klaipėdose g., namuose, konflikto metu, moteris (g. 1973 m.) įgnybo jai į ranką ir pastūmė, dėl ko jai labai skaudėjo.

Trečiadienį Alytaus apskr. VPK Varėnos r. PK gautas Varėnos rajono savivaldybės administracijos Vaikų teisių apsaugos skyriaus pranešimas, kad 2017 m. sausio-vasario mėn., moteris (g. 1978 m.) Varėnos r., Merkinės mstl., namuose, naudojo fizinį bei psichologinį smurtą prieš nepilnametes (g. 2002 m. ir 2000 m.).

Tą pačią dieną Alytaus apskr. VPK gautas mokyklos direktoriaus pareiškimas, kad prieš mokinį (g. 2003 m.) Alytuje, A. Jonyno g., namuose, galimai smurtauta (sumuštas veidas).

Trečiadienį Kauno apskr. VPK Kaišiadorių r. PK gautas Kaišiadorių r. savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos raštas, kad šeštadienį Kaišiadoryse, Birutės g., rūpintojos namuose jos globojamas globotinis (g. 1999 m.) naudojo fizinį smurtą prieš kitą globojamąją (g. 2001 m.).

Alytaus apskr. VPK Prienų r. PK trečiadienį gautas Kazlų Rūdos savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus pranešimas, kad sekmadienį apie 18 val. Prienų r., Mauručių k., motina (g. 1973 m.) mažamečio sūnaus (g. 2009 m.) atžvilgiu galimai naudojo psichologinį smurtą, sudavė per sėdmenis bei apipylė vandeniu.

Klaipėdos apskr. VPK Klaipėdos m. PK trečiadienį gautas pareiškimas, kad sausio 23 d. 18 val. 51 min. Klaipėdoje, Laukininkų g., namuose, mama (g. 1979 m.) naudoja fizinį smurtą prieš sūnų (g. 2004 m.).

Trečiadienį apie 17 val. Kauno r., Giraitės k., Alyvų g., namuose, sutuoktinis (g. 1968 m.) iš alkūnės vieną kartą trenkė savo sutuoktinei (g. 1970 m.) į veido sritį, taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Konflikto metu namuose buvo nepilnametis sūnus (g. 2000 m.). Įtariamais neblaivus ( 1,52 prom. alkoholio) uždarytas į areštinę.

Trečiadienį 19 val. 40 min. Prienuose, Stadiono g., bute, kilus konfliktui, motina (g. 1976 m) tampė savo mažametei dukrai (g. 2005 m.) už rankos bei sudavė delnu vieną kartą į nugarą, tuo sukeldama jai fizinį skausmą.

Įtariamoji neblaivi (2,17 prom. alkoholio) uždaryta į areštinę. Buvo skambinta Prienų rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisų apsaugos tarnybos vedėjai, tačiau telefonu neatsiliepė. Mergaitė perduota giminaičiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.