Laisvėje ištvėrė tik dieną – tada išžagino moterį ir ją apiplėšė

Į motinas tinkančią moterį išžaginęs, sumušęs, grasinęs nupjauti pirštą, jei neatiduos žiedo ir apiplėšęs klaipėdietis nuteistas 4 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

E.Butnorius pripažino kaltę – žinojo, kad tai sumažins bausmę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
E.Butnorius pripažino kaltę – žinojo, kad tai sumažins bausmę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 15, 2017, 8:26 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 12:31 AM

26 metų Edgaras Butnorius žiaurų nusikaltimą padarė praėjus tik vienai dienas po to, kai ištrūko į laisvę, atlikęs bausmę už ankstesnius nusikalimus.

Atšventė laisvę su draugais, o jau kitą dieną įsibrovė į nepažįstamos pensininkės butą. Negana to, smarkiai sumušė ir moters kaimyną.

Užpuolikas dar beveik pusantro mėnesio slapstėsi, kol jį sulaikė policijos pareigūnai.

Neteisėtu asmens būsto neliečiamumo pažeidimu, išžaginimu, plėšimu ir nesunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinamas E.Butnorius Klaipėdos apylinkės teisme pripažino kaltę ir gailėjosi dėl to, kas nutiko. Jis puikiai žinojo, kad šitaip skirtą bausmę sumažins trečdaliu. Tiek ir liko nuo skirtosios septynerių metų nelaisvės.

E.Butnorius jau ne kartą teistas. 2014 metais subendrinus kelias bausmes už plėšimus ir viešosios tvarkos pažeidimus jis buvo pasiųstas už grotų.

Pernai birželio 23-ąją klaipėdiečiui atsivėrė vartai į laisvę. Jis grįžo į gimtąjį miestą ir susitikęs su bičiuliais atšventė šią datą.

O kitos dienos rytą vėl siautėjo žvejybos uosto rajone.

„Apie šeštą valandą ryto atsibudau ir nuėjau į tualetą. Gyvenu bendrabučio tipo name su bendra virtuve ir tualetu. Kai grįžau atgal ir jau rakinau savo kambario duris, kažkas užpuolė mane iš nugaros ir įstūmė į kambarį.

Mane mušė, labai smarkiai, nutempė į lovą, nudraskė drabužius – išrengė nuogai – ir išžagino. Verkiau, bandžiau priešintis – bet ką aš galėjau padaryti: jis stiprus ir jaunas, jaunesnis už mano sūnų. Užpuoliko veido nespėjau įsidėmėti – buvau ištikta šoko, skaudėjo sumuštą veidą, buvau visa kruvina, iškart užtino akys“, – pasakojo 62 metų nukentėjusioji, iki šiol negalinti atsitokėti po patirtų išgyvenimų.

Patenkinęs lytinę aistrą E.Butnorius nenurimo: liepė nusimauti moteriai auksinį žiedą, ir pagąsdino – jei nenusimaus pati, peiliu nupjaus pirštą ir jį vis tiek pasiims.

Aukai beliko paklusti reikalavimui.

Po kelių dienų moters žiedas buvo rastas lombarde. Į teismo posėdį ji atėjo mūvėdama papuošalą, nors jis ir primena kraupiausias gyvenimo akimirkas.

Moterį išžaginęs E.Butnorius neskubėjo dingti iš nusikaltimo vietos. Jis dar išvertė visą kambarį, ieškodamas vertingesnių daiktų – pasiėmė moters mobilųjį telefoną ir ant stalo gulėjusius penkis eurus.

Šoko ištikta moteris neįsidėmėjo žagintojo veido – pirmą kartą į jį pažvelgė teismo salėje.

Kai užpuolikas išėjo iš moters kambario, ji iškart nubėgo pas kaimynus, šie iškvietė policiją ir greitąją.

Pasirodo, tuo metu E.Butnorius jau buvo kitame kambaryje ir kankino ten gyvenusį vyrą.

„Rytą kažkas pradėjo daužyti kojomis mano buto duris. Paskui nurimo. Priėjęs prie durų pasiklausiau, išgirdau kaimynų balsus, pamaniau, atrakinsiu. Jis iškart atplėšė duris ir ėmė šaukti: sakyk banko kortelės PIN kodą, antraip užmušiu.

Norėjau ištrūkti į koridorių, bet jis nustūmė name atgal ir ėmė mušti. Čiupo dubenį, trenkė per galvą – pasipylė kraujai. Iš pradžių mušė kumščiais, o kai nugriuvau ant grindų – spardė kojomis kur papuola. Dangsčiausi, bet kliuvo ir į galvą. Iki šiol viena ausimi prastai girdžiu, ir matau prasčiau. Kai jis išgirdo, kad atvažiavo policija, išbėgo“, – pasakojo 78 metų nukentėjusysis.

Po išpuolio jis turėjo gydytis ligoninėje, reabilitacijos klinikoje.

Įsibrovėlis iš jo nieko nespėjo pavogti, banko kodo vyras nepasakė.

Tai E.Butrimą labai supykdė: išeidamas jis čiupo kibirą ir paplavas išpylė ant lovos.

Sulaikyti įtariamąjį pavyko ne iš karto.

Meluodamos jį dangstė ir motina, ir sesuo.

„Mūsų bendrabutyje prekiauja narkotikais, turbūt jis įsigijo kvaišalų ir pavartojo. Ir jo motina seniau mūsų bendrabutyje gyveno. Sudėtinga situacija mūsų name, dauguma nedirba, nežinau, iš ko jie gyvena“, – kalbėjo nukentėjusioji.

Ji prašė teismo priteisti iš kaltinamojo 5 tūkst. eurų neturtinės žalos. Teismas civilinį ieškinį patenkino iš dalies – moteriai skriaudikas turės sumokėti 4 tūkst. eurų.

Sumušto vyrui – 2 tūkst. eurų.

Visa E.Butnoriaus drąsa teisme išgaravo. Jis visiškai pripažino savo kaltę, gailėjosi dėl to, ką padarė ir po kelis kartus atsiprašė nukentėjusiųjų, pasižadėjo atlyginti visus piniginius ieškinius.

2009 metais aštuoniolikmetis E.Butrimas dalyvavo vienos televizijos laidoje ir pasakojo, kaip buvo sumuštas pareigūnų vieno sulaikymo metu ir policijos kameroje.

Vaikinas teigė, kad tokios skriaudos nepamiršiąs niekada. Esą būdamas nepilnametis jis gavo ne vieną smūgį į galvą, veidą, nugarą, demonstravo neva po susidūrimo su policininkais ant kūno likusius jau užgijusius randus ir piktinosi, kad prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl smurto prieš jį neįžvelgusi nusikalstamos veikos požymių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.