Iš girtaujančių ir smurtaujančių tėvų paimtos dvi mažametės mergaitės

Trečiadienį Alytuje ir Radviliškio rajone iš girtų tėvų paimtos dvi mergaitės. Viena jų apgyvendinta vaikų namuose, antrąja – pasirūpins teta.

Per vieną dieną dvi šeimos pragėrė savo vaikus – viena mažylė apgyvendinta vaikų namuose, kita atiduota tetos globai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Per vieną dieną dvi šeimos pragėrė savo vaikus – viena mažylė apgyvendinta vaikų namuose, kita atiduota tetos globai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2017, 12:23 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 11:17 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, Alytuje dėl dukters nepriežiūros iš motinos buvo paimta vos metų sulaukusi mergaitė.

18 val. 44 min. Alytaus policija gavo pranešimą, kad Jurgiškių gatvėje, bute, miega neblaivi moteris ir neprižiūri savo sergančios dukters, kuriai yra pakilusi aukšta temperatūra.

Pareigūnams atvykus į įvykio vietą informacija pasitvirtino.

Bute buvo rasta 1997 gimusi motina ir sergantis vaikas.

Patikrinus moters girtumą, ji į alkoholio matuoklį pripūtė 2,67 promiles.

Pareigūnams tapo aišku, kad tokiame stovyje ji savo dukra pasirūpinti negalės, todėl buvo nuspręsta vaiką išvežti į ligoninę.

Po medikų apžiūros, kartu su Alytaus miesto Vaiko teisių apsaugos darbuotoja mergaitė buvo nuvežta į Alytaus vaikų globos namus.

Dar vienas vaikas iš girtaujančių tėvų buvo paimtas Radviliškio rajone, Šeduvoje.

Apie 18 val. pareigūnams buvo pranešta, kad tarp sugyventinių vyksta konfliktas. Atvykę jo raminti policininkai rado du neblaivius asmenis – 1974 metais gimusią moterį ir 1969 metais gimusį jos sugyventinį.

Kitame kambaryje buvo uždaryta šešerių metų mergaitė.

Nors vaikas nematė, kaip patėvis stumdė jos mamą, abu suaugusieji buvo tokie girti, kad tapo aišku – mergaitei likti šiuose namuose pavojinga.

Ji buvo paimta iš namų ir nuvežta tetai, kuri kurį laiką mažyle rūpinsis.

Mergaitės motina į alkoholio matuoklį įpūtė 3,01 promilę, jos sugyventinis buvo šiek tiek blaivesnis. Jam nustatytas 2,26 promilių girtumas.

Apie įvykį pranešta Radviliškio rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos darbuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.