Pavardę pasikeitusiam sukčiui pasislėpti nepavyko

Už apgaule įgyto didelės vertės turto pasisavinimą ir dokumentų klastojimą nuteistas klaipėdietis pasikeitė pavardę, pasislėpė, bet po poros mėnesių buvo sulaikytas ir nugabentas į bausmės atlikimo vietą.

T.Ibragimovas nuo bausmės neišsisuko – išgabentas į pataisos namus 5 metams.<br>A.Pilaitienės nuotr.
T.Ibragimovas nuo bausmės neišsisuko – išgabentas į pataisos namus 5 metams.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

2017-02-24 07:32, atnaujinta 2017-04-09 04:36

Klaipėdoje gimęs azerbaidžanietis 40 metų Terlanas Ibragimovas už grotų praleis penkerius metus. Jis taip pat turi atlyginti vienos bendrovės patirtus nuostolius – beveik 1,8 mln. eurų.

Nuosprendis šioje baudžiamojoje byloje įsigaliojo pernai spalio mėnesį.

„Į nuteistojo namus pagal deklaruotą gyvenamąją vietą nuvykę policijos pareigūnai jo nerado. Lapkričio pradžioje buvo paskelbta paieška, o gruodžio 30-ąją jis aptiktas vienoje Klaipėdos rajono gyvenvietėje.

Išvydęs pareigūnus T.Ibragimovas suprato, kad priešintis beprasmiška“, – sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas.

T.Ibragimovas buvo pasikeitęs pavardę – pasirinko lietuvišką, o vardas liko tas pats.

Tuo metu, kai byla dėl sukčiavimo buvo nagrinėjama teisme, plente Klaipėda–Palanga nežinomi nusikaltėliai užpuolė ir nušovė bendrovei vadovavusį verslininką Vladislavą Polegošką.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl verslininko žūties T.Ibragimovas buvo apklaustas kaip liudytojas.

Tyrėjai atliko visus įmanomus proceso veiksmus ir panaudojo visas galimybes patikrinti tyrimo versijas ir nustatyti įtariamuosius. Praėjusių metų pabaigoje ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo buvo sustabdytas.

„Buvo tiriama versija, kad T.Ibragimovas galėjo prisidėti prie verslininko nužudymo, jis buvo apklaustas, bet tyrimo metu tokių faktų nebuvo nustatyta.

Byla sustabdyta, tačiau tai nereiškia, kad ji bet kuriuo momentu nebus atnaujinta“, – sakė A.Motuzas.

2015-ųjų spalio pabaigoje Klaipėdos apylinkės teismas T.Ibragimovą pripažino kaltu dėl įvairių finansinių nusikaltimų – suklastotų oficialių dokumentų naudojimo, neteisėto elektroninių mokėjimo priemonių įsigijimo ir sukčiavimo.

Buvusiam jūrininkų įdarbinimo įmonės „Askoldas“ buhalteriui skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Po kruvino išpuolio, kuris 2014 metų gegužės 8-ąją buvo surengtas kelyje Klaipėda–Palanga, ne vienam nušautą verslininką pažinojusiam žmogui atrodė, jog su šia tragedija gali būti susijęs ir T.Ibragimovas.

Teisme jis ramiai kalbėjo apie Anglijoje įsteigtą įmonę „Fingood LLP“, kuriai bankas buvo suteikęs 3 mln. eurų paskolą dviem laivams įsigyti.

Juos valdė kita bendrovė, kuriai tiesiogiai vadovavo V.Polegoška. T.Ibragimovas neslėpė, jog jo santykiai su „Askoldo“ vadovais buvo įtempti, tačiau ne tokie, kad trokštų jų mirties.

Kaltinamasis konfliktavo su V.Polegoška ir jo verslo partneriu Valerijumi Fedorcovu, kuris irgi tapo banditų taikiniu, bet išvengė mirtinos kulkos.

T.Ibragimovui valstybės kaltinimą reiškė ne verslininkai, o prokurorai, išnagrinėję jų skundus. Verslininkai teisme buvo apklausti kaip liudytojai.

T.Ibragimovo ir „Askoldo“ bendraturčių keliai išsiskyrė, kai jie susipyko dėl turto, banko paskolų naudojimo.

Teisme įrodyta, kad 2007–2009 metais būdamas bendrovės vyriausiasis buhalteris T.Ibragimovas suklastojo septyniolika jūreivių sutarčių dėl banko sąskaitų atidarymo, kredito kortelių išdavimo bei elektroninės bankininkystės ir pasisavino daugiau kaip 2 mln. eurų.

Į Kipre savo vardu įregistruotos bendrovės sąskaitą jis pervedė apie 1,5 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.